Kerkük'te Türkçe artık resmi dil! Şehirde resmi tabelalar değiştiriliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Kerkük'te Türkçe artık resmi dil! Şehirde resmi tabelalar değiştiriliyor

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Irak'ın Türkmen kenti Kerkük'te Türkçe'nin resmi dil olarak kullanılmasına ilişkin 2008 yılında alınan karar yürürlüğe girdi. Kerkük valisi El-Cuburi, imzaladığı kararla, resmi dairelerde ve dış mekân tabelalarında Türkçe kullanılması için talimat verdi.

Irak’ın Türkmen kenti Kerkük’te önemli bir gelişme yaşandı. 2008 yılında alınan kararın yürürlüğe girmesiyle Kerkük’te Türkçe, artık resmi dil olarak kullanılacak. Kerkük Valisi Rakan El-Cuburi’nin imzaladığı kararla, resmi dairelerde ve dış mekân tabelalarında Türkçe kullanılması için talimat verdi.

Kararın ardından Kerkük Valiliği ile İl Meclisi'ne Türkçe tabelalar asıldı. 18 Eylül tarihinden itibaren yürürlüğe giren karara göre, il genelinde resmi yazışmalar için de Türkçe geçerli dillerden biri olacak. Karar çerçevesinde kentteki tüm okulların tabelaları güncellenecek.

KÜRTÇE VE SÜRYANİCE İÇİN DE KARAR ALINDI

Türkçe'nin yanı sıra Arapça, Kürtçe ve Süryanice de tabelalarda kullanılacak. Kerkük’teki karar ülke genelinde büyük sevinçle karşılandı.

Kerkük'te Türkçe artık resmi dil! Şehirde resmi tabelalar değiştiriliyor

NÜFUSUN 3'TE BİRİ TÜRK

1 milyon 400 bin insanın yaşadığı Kerkük, çok dilli ve kültürlü bir şehir olarak dikkat çekiyor. Türkmen, Arap ve Kürtlerin ağırlıkta yaşadığı Kerkük'ün 3'te 1'i Türklerden oluşuyor. Ayrıca kentte yaşayan az sayıda Süryani, Ermeni ve Yahudi de var.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...