Kırgızistan'da darbeciler yakayı ele verdi! Ayaklanma planı engellendi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi, devletin güvenliğini sağlama ve anayasal düzeni koruma çalışmaları kapsamında kitlesel protestolar ve ayaklanma için gizli hazırlıklar yapan bir grubun yasa dışı faaliyetlerinin engellendiğini bildirdi. İktidarı ele geçirmeyi planlayan grubun üyelerine ait olduğu belirtilen ses kaydı yayınlandı.

Kırgızistan’da iktidarı ele geçirmeyi planlayan bir gruba yönelik yapılan operasyonların yankıları devam ediyor.

Kitlesel gösterileri kullanarak iktidarı ele geçirmeyi planlayan grubun üyeleri düzenlenen operasyonda kıskıvrak gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı, Halk Meclisi Partisi Başkanı Roza Nurmatova ile 4 aktivistin tutuklandığını aktardı.

Kırgızistan'da darbeciler yakayı ele verdi! Ayaklanma planı engellendi

SES KAYITLARI YAYINLANDI

Milli Güvenlik Devlet Komitesi, iktidarı ele geçirmeyi planlayan grubun üyelerinin tutuklanmasının ardından bu kişilere yönelik yüz yüze ve telefon görüşmelerinin 1,5 dakikalık ses kaydını paylaştı.

Ses kaydında adı geçen Nurmatova, aktivistleri ile yaptığı konuşmada, daha fazla kişiyi devşirmeye yönelik çağrılar yaparak şu ifadeleri kullandı:

Değişim olacak mı yoksa böyle mi sürecek? Ben sizin fikrinizi almaya geldim. Nasıl görüyorsunuz? Nasıl olsa karışıklık olacak. Bu durumda biz ne yapacağız? Adamlarımız var. Her adamın arkasında en az 10 kişi daha var. Para karşılığında (sokaklara) çıkmaya hazır olanlar var. Bize çıkacak kişilerin tam sayısı lazım.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Söz konusu örgüt üyeleri, “komplocular” şeklinde tanımlanırken, bu suç yapılanmasının toplumdaki herhangi bir olaydan memnuniyetsizliğin ortaya çıkmasını ve bu durumu kullanmayı beklediği vurgulandı.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...