Kraliçe Elizabeth’in cenazesine 3 ülke lideri davet edilmedi

Düzenleyen:
Kraliçe Elizabeth’in cenazesine 3 ülke lideri davet edilmedi

DÜNYA Haberleri

Önümüzdeki hafta pazartesi günü düzenlenecek Kraliçe Elizabeth'in cenaze törenine hangi ülke liderlerinin katılacağı merak konusuydu. Önümüzdeki hafta düzenlenecek cenaze merasimi için 3 ülkenin yetkilileri çağrılmadı. Bu ülkelerin Rusya, Belarus ve Myanmar olduğu öğrenildi.

70 yıl hükümdarlık süren İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in cenaze töreni için hazırlıklar başlandı. Cenaze törenine hangi ülke liderlerinin katılıp katılmayacağı merak konusuydu.

Kraliçe Elizabeth, 8 Eylül günü 96 yaşında İskoçya'daki evinde hayatını kaybetmişti. Önümüzdeki hafta pazartesi günü düzenlenecek Kraliçe Elizabeth'in cenaze törenine üç ülkenin yetkilileri çağrılmadığı öğrenildi.

İngiliz Başbakanlık Konutu 10 Numara'dan kaynakların ulusal haber ajansı PA Media'ya verdiği bilgiye göre, Kraliçe'nin cenaze törenine katılım için Rusya, Belarus ve Myanmar'a davet gönderilmedi, İran ise büyükelçi düzeyinde davet edildi.

İngiltere, Moskova'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle Rusya ve Belarus'a karşı Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlara katılıyor.

İNGİLTERE MYANMAR’A YAPTIRIM UYGULUYOR

Politico’nun haberine göre, Kraliçe'nin cenazesinde alışılmadık protokol planlanıyor. 8 Eylül Perşembe günü hayatını kaybeden Kraliçe Elizabeth'in 19 Eylül'deki cenaze töreni için İngiltere'nin büyükelçiliklerine İngiliz Dışişleri Bakanlığı tarafından hafta sonunda resmi protokolün nasıl yapılacağına ilişkin mesaj yayınlandı.

Mesajda, Westminster Abbey Kilisesi'ndeki törenin aşırı ölçüde kalabalık olacağı, törene katılacak devlet veya hükümet başkanlarının sadece kendilerine ve eşleri gibi yanlarında bulunacak bir kişiye yer ayrılacağı belirtildi.


Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...