Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Lavrov ve Blinken Stockholm'de bir araya geldi

Lavrov ve Blinken Stockholm'de bir araya geldi

İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen AGİT Konsey Toplantısı'nda, Dışişleri Bakanları Konsey Toplantısına katılan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov, Ukrayna meselesini ele aldı.

Kaydet
a- | +A

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD'li mevkidaşı Antony Blinken, AGİT Dışişleri Bakanları Konsey Toplantısı İsveç'in başkenti Stockholm'de devam ederken ikili görüşmelerini sürdürüyor.

Özel görüşmeye geçmeden önce gazetecilere poz veren iki mevkidaş, gazeteciler tarafından soru yağmuruna tutuldu. Yüksek sesle sorular soran gazetecilerin dışarıya alındığı sırada Lavrov şaka yoluyla, "Bize bağırmayın" dedi. Lavrov'un şakası görüşme öncesi ortamı yumuşatırken, ikilinin özel görüşmesindeki gündem yine Ukrayna meselesi oldu. Yaklaşık 40 dakika süren görüşmenin ardından Blinken ve Lavrov gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Lavrov ve Blinken Stockholm'de bir araya geldi
Başlık ResmiLavrov ve Blinken Stockholm'de bir araya geldi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD'li mevkidaşı Antony Blinken, AGİT Dışişleri Bakanları Konsey Toplantısı Stockholm'de devam ederken ikili görüşmelerini sürdürüyor.

"BU KRİZDEN ÇIKIŞIN EN İYİ YOLU DİPLOMASİDİR"

Blinken, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırma ihtimali karşısında kaygıları olduklarını belirterek, "Bu krizden çıkışın en iyi yolu diplomasidir. ABD bunu kolaylaştırmak istiyor. Rusların, Ukrayna'ya yönelik saldırı planlarıyla ilgili derin korkuları var. Bu bizi tamamen zıt bir yöne götürebilir. Bu korkuları sadece biz değil Avrupalı birçok ülke de taşıyor" dedi.

"ÜLKELER ARASINDA DİPLOMAT KRİZİ AŞILABİLİR"

Lavrov ise 2 ülke arasındaki ilişkilerin çözümüyle ilgili konuşarak, "ABD'deki Rus diplomatların karşılaştığı sorunlar var ve bu durum ülkemizdeki ABD diplomatları için de geçerli. Bunu, karşılıklılık ilkesine dayanarak oluşturduk" dedi. Ülkeler arasındaki diplomat krizinin aşılabileceğini belirten Lavrov, "Bu sorunun çok hızlı bir şekilde çözülebileceğini ve böylelikle başkanlarımızın da bizden istediği gibi hala anlaşabileceğimize dair konular olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME
Çavuşoğlu, AGİT 28. Bakanlar Konseyi Toplantısı’na katıldı
HABER

Çavuşoğlu, AGİT 28. Bakanlar Konseyi Toplantısı’na katıldı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.