Macaristan'dan Hollanda Başbakanı Rutte'nin NATO Genel Sekreterliği adaylığına veto

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Macaristan'dan Hollanda Başbakanı Rutte'nin NATO Genel Sekreterliği adaylığına veto

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin NATO Genel Sekterliği adaylığını desteklemeyeceklerini açıkladı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in, Ukrayna'daki savaş nedeniyle görev süresinin 2 kez uzatılmasının ardından 1 Ekim'de görevi sona erecek. 2014 yılından bu yana NATO Genel Sekreterliği görevini yürüten Stoltenberg’in yerine ise Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin gelmesi bekleniyor.

ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya’nın desteğini alan Rutte’ye Macaristan’dan destek çıkmadı. Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto, bugün düzenlediği basın toplantısında Macaristan hükümetinin Rutte’yi NATO Genel Sekteri olarak desteklemeyeceklerini açıkladı. Szijjarto, “Daha önce Macaistan’a diz çöktürmek isteyen bir kişinin NATO Genel Sekreterliğine seçilmesini kesinlikle desteklemiyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
nejat dinç. 5 Mart 2024 20:23

Hollanda Başbakanını biz de desteklemesek iyi olu. Macaristan a destek açısından..

Sonraki Haber Yükleniyor...