Meksika, Dünya Kupası'na hazır! Sheinbaum güvenlik sözü verdi
Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, 2026 FIFA Dünya Kupası kapsamında ülkeye gelecek ziyaretçiler için tüm güvenlik önlemlerinin hazır olduğunu söyledi. Sheinbaum, maçlara ilişkin özel protokoller üzerinde FIFA ile çalışıldığının da altını çizdi.
- Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, 2026 Dünya Kupası için tüm güvenlik önlemlerinin alındığını vurguladı.
- Sheinbaum, FIFA ile halihazırda çalışıldığını ve güvenlik ekibi ile protokolün mevcut olduğunu belirtti.
- Dünya Kupası maçlarına ev sahipliği yapacak eyaletlerin valileriyle gerekli koordinasyonun yürütüldüğünü söyledi.
- Meksika'da bulunmanın güvenli olduğunu, sadece ocak ve şubat aylarında 16 milyon yabancı ziyaretçi geldiğini ifade etti.
- Teotihuacan Piramitleri'ndeki silahlı saldırının ardından arkeolojik sit alanlarında güvenliği güçlendirme gerekliliğine dikkat çekti.
- 2026 FIFA Dünya Kupası açılış maçı 11 Haziran 2026'da Meksiko'daki Azteca Stadyumu'nda oynanacak.
Ulusal Saray'da düzenlenen günlük basın toplantısında konuşan Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, 2026 Dünya Kupası için tüm güvenlik önlemlerinin alındığını vurguladı.
"TÜM GARANTİLER MEVCUT"
Sheinbaum, FIFA ile halihazırda çalışıldığını hatırlatarak, "Tüm garantiler mevcut. Dünya Kupası için bir güvenlik ekibi ve güvenlik protokolü var. Dün FIFA yetkilileriyle bir aradaydım." dedi.
"MEKSİKA'DA BULUNMAK GÜVENLİ"
Dünya Kupası maçlarına ev sahipliği yapacak eyaletlerin valileriyle gerekli koordinasyonu yürüttüklerini dile getiren Sheinbaum, "Meksika'da bulunmak güvenli, nitekim sadece ocak ve şubat aylarında 16 milyon kişi ülkemizi ziyaret etti, 16 milyon yabancı ziyaretçiden bahsediyoruz." ifadelerini kullandı.
Meksika'nın ünlü antik kenti kana bulandı! Piramiti gezen turistlere silahlı saldırı: Ölü ve yaralılar var
Meksiko'daki turistik Teotihuacan Piramitleri'nde dün düzenlenen silahlı saldırıda bir Kanadalı turistin hayatını kaybetmesine değinen Sheinbaum, "Dünkü olay, özellikle arkeolojik sit alanlarında güvenliği güçlendirmemiz gerektiği konusunda dikkatimiz çekmiştir." değerlendirmesinde bulundu.
2026 FIFA Dünya Kupası açılış maçı 11 Haziran 2026'da Meksiko'daki Azteca Stadyumu'nda oynanacak. Ev sahibi Meksika, bu karşılaşmada Güney Afrika ile karşı karşıya gelecek.
