‘Mezarlığın altında tünel var’ yalanıyla ölülere bile rahat vermeyen İsrail dünyaya rezil oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
‘Mezarlığın altında tünel var’ yalanıyla ölülere bile rahat vermeyen İsrail dünyaya rezil oldu

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail-Hamas çatışması son sürat devam ederken, Gazze'de kanlı saldırılarını sürdüren İsrail ordusu birçok bölgede Filistinlilere ait mezarlara da zarar verdi. Mezarları altında Hamas tüneli olduğu iddiası ile tahrip eden İsrail'in yalanını CNN ortaya çıkardı. ABD'li yayın kuruluşu, İsrail'in yok ettiği mezarlıkta tünel izine rastlanmadığını duyurdu.

İsrail Gazze'ye yönelik aralıksız saldırıları sürdürüken, şehirde can kaybı 27 bine dayandı. Hastane, cami, kamp, okul demeden her yeri vuran İsrail Filistlilere ait mezarlıkları da kırıp geçirdi.

CNN, İsrail askerlerinin 7 Ekim'den bu yana tam 16 mezarlığı yok ettiğini açıkladı. Han Yunus'taki Beni Süheyla Mezarlığı'nın altından Hamas tünellerinin geçtiğini söyleyen ve bölgeyinin altını üstüne getiren İsrail iddialarını ise ispatlayamadı.

 

MEZAR YIKTIRAN TÜNELLERİ İSPATLAYAMADILAR

Tünelleri görmek için bölgeyi gezen CNN muhabiri Jeremy Diamond'a tünelin mezarlık tarafındaki kısmını göstermeyen İsrail güçleri, o kısımda "iş makinalarının bulunduğunu ve yapının sağlam olmadığını" öne sürdü. Mezarlığın altındaki tüneli görmek isteyen muhabir "Tüm bu şey çökebilir. Kenara kadar yürümen lazım. Güvenli değil." diyerek uzaklaştırıldı.

İsrail askerlerinin tünel girişinin videosunu çekeceklerini ancak bu sözün de yerine getirilmediğini söyleyen Diamon, uydu görüntülerinden yaptığı araştırmalarda da mezarlıkta tünel girişine rastlanmadığını vurguladı.

KUMANDA MERKEZİ MEZARIN ALTINDA İDDİASI

Diamond, İsrail ordusunun ise iddiasında ısrar ettiğini ve mezarlığın altında Hamas'a ait "kumandan merkezinin bulunduğunu" ileri sürdüğünü aktardı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...