Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Moskova, Kiev'e ateş püskürdü! 'Ateşkesin önündeki tek engel' suçlaması

Moskova, Kiev'e ateş püskürdü! 'Ateşkesin önündeki tek engel' suçlaması
Fotoğraf Başlığı Moskova, Kiev'e ates püskürdü! 'Ateskesin önündeki tek engel' suçlamasi

Ukrayna ile Rusya arasında yıllardır süren savaşta ateşkes için adımlar atılmaya devam ederken Moskova yönetiminden Kiev'e çok sert tepki geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, barış yanlısı olduklarını ifade ederek "Ateşkesin önündeki tek engel Kiev’dir" diye konuştu.

Kaydet
a- | +A

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya’nın ateşkese karşı olmadığını gösterdiğini belirterek, "Ateşkesin önündeki tek engel, anlaşmaları ihlal eden ve uzun vadeli ateşkesin şartlarını ciddi şekilde müzakereye yanaşmayan Kiev'dir." dedi.

Zaharova yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın Ukrayna ve Rusya Özel Temsilcisi Keith Kellogg’un Fox News'e verdiği röportajda, Rusya ile Ukrayna arasında 30 günlük bir ateşkes sağlanmasının önündeki tek engelin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bu öneriye karşı çıkması” şeklindeki ifadelerini eleştirdi.

Rusya’nın hiçbir zaman ateşkese karşı olmadığının altını çizen Zaharova, bunu iki kere gösterdiklerini belirtti.

Moskova, Kiev'e ateş püskürdü! 'Ateşkesin önündeki tek engel' suçlaması - 1. Resim
Başlık ResmiMoskova, Kiev'e ateş püskürdü! 'Ateşkesin önündeki tek engel' suçlaması - 1. Resim

BAKMADAN GEÇME
Savaş bir anda kızıştı! Ukrayna, Moskova
HABER

Savaş bir anda kızıştı! Ukrayna, Moskova'yı İHA'larla vuruyor

ATEŞKES İÇİN KİEV'E ATEŞ PÜSKÜRDÜ

Zaharova, Trump’ın mart ayında önerdiği "enerji alt yapı tesislerine yönelik saldırıların 30 günlüğüne durdurulması"nı desteklediklerini ve Rusya'nın Paskalya Bayramı’nda ateşkes ilan ettiğini hatırlatarak, “Kiev'in bunlara uyması uzun vadeli bir ateşkese doğru atılmış bir adım olabilirdi. Ne yazık ki Kiev her ikisini de sabote etti.” ifadesini kullandı.

Washington'dan Chicago'ya kadar olduğu gibi 1200 kilometrelik mesafeye sahip tüm muharebe temas hattı boyunca ve 30 gün gibi uzun bir sürenin ateşkes rejiminin üzerinde çalışılması gereken çok sayıda nüansı beraberinde getirdiğini defalarca dile getirdiklerini bildiren Zaharova, ateşkese uyumun kontrolünün önem taşıdığını kaydetti.

Moskova, Kiev'e ateş püskürdü! 'Ateşkesin önündeki tek engel' suçlaması - 2. Resim
Başlık ResmiMoskova, Kiev'e ateş püskürdü! 'Ateşkesin önündeki tek engel' suçlaması - 2. Resim

BAKMADAN GEÇME
Rusya
HABER

Rusya'dan gazı tamamen kesecekler! Avrupa ithalatın sonlanması için tarih verdi

Zaharova, bu sürenin Ukrayna ordusu tarafından muharebe potansiyelinin artırılması, hızlandırılmış seferberlik ve silah temini için kullanabileceğini kaydetti.

Böylesi bir durumda 30 gün içinde çatışmanın yeni bir şiddette alevleneceğini dile getiren Zaharova, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla ateşkesin önündeki tek engel, anlaşmaları ihlal eden ve uzun vadeli ateşkesin şartlarını ciddi şekilde müzakereye yanaşmayan Kiev'dir. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Zafer Bayramı'nda ilan ettiği 8-10 Mayıs tarihlerindeki 72 saatlik ateşkes sırasında Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin sergileyeceği tavır, onun barışçıl niyetlerinin bir sınaması olacak."

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.