NATO zirvesinden saatler önce Rusya, Ukrayna’ya 28 İHA’yla saldırdı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
NATO zirvesinden saatler önce Rusya, Ukrayna’ya 28 İHA’yla saldırdı

DÜNYA Haberleri

NATO liderleri Litvanya’da Moskova tehdidine karşı güvenlik önlemlerini ele almaya hazırlanırken zirvenin başlamasından sadece birkaç saat önce Rusya, Kiev ve Odesa’ya İHA’larla saldırı düzenledi. Atılan 28 kamikaze İHA’sından 26’sının düşürüldüğü açıklandı.

Ukrayna ordusu, Litvanya’da Moskova’nın tehdidine karşı güvenliğin nasıl ele alınacağına değinilecek olan NATO zirvesinin başlamasından sadece birkaç saat önce Rusya’nın salı günü erken saatlerde Odesa ve Kiev’in güney limanına 28 kamikaze insansız hava aracı fırlattığını söyledi.

İRAN YAPIMI İHA'LAR DÜŞÜRÜLDÜ

Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rusya’nın fırlattığı İran yapımı Shahed İHA’larından 26’sının düşürüldüğünü söyledi. Odesa valisi, iki İHA’nın ise limandaki bir yönetim binasına çarptığını ve liman yakınlarındaki terminalin alev aldığını açıkladı. Yangının hızla söndürülerek kritik hasara veya yaralamaya yol açmadığını söyledi.

Ordu, Kiev'e gönderilen tüm insansız hava araçlarının durdurulduğunu, ancak enkazın bölgedeki bazı evlere zarar verdiğini söyledi. Bu ay Kiev’e ikinci kez saldırı düzenlendi.

Salı günü Vilnius'ta başlayacak olan zirveye Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin yansımaları hakim olacak ve liderler NATO'nun Soğuk Savaş'ın sona ermesinden bu yana Moskova'dan gelebilecek herhangi bir saldırıya karşı savunma amaçlı ilk kapsamlı planlarını onaylayacaklar.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTACAK

Rusya NATO’ya Ukrayna’ya verdiği destek nedeniyle çıkışsa da ittifak Rusya’ya karşı güvenlik önlemlerini artırma niyetinde. Savaşın 503. günü dolarken Rusya sonu görülmeyen bir işgale devam ediyor. Şu ana kadar binlerce insanı öldürdü ve milyonlarca insan yerinden oldu. Birçok şehir moloz yığınına döndü ve şehirlerin altyapıları büyük hasar aldı. (Kaynak: Reuters)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...