Netanyahu bu defa da KKTC'yi hedef gösterdi! 'Teröristleri saklıyorlar' iddiasına sert cevap geldi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Netanyahu bu defa da KKTC'yi hedef gösterdi! 'Teröristleri saklıyorlar' iddiasına sert cevap geldi

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail Başbakanı Bünyamin Netanyahu İran'ın, KKTC'yi terörist amaçlarla kullandığını iddia ederek, durumun rahatsızlık verici olduğunu söylemişti. Akılalmaz iddialara KKTC'den çok sert cevap geldi.

İsrail-Hamas çatışması tüm şiddetiyle devam ederken Gazze'de çıkmaza giren Netanyahu, asılsız ithamlarla bu defa da KKTC'ye saldırdı. KKTC'yi İran'lı teröristlere ev sahipliği yapmakla suçlayan Netanyahu'ya cevap ise çok sert oldu.

"KÖTÜ NİYETLİ"

KKTC Dışişleri Bakanlığının resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, İsrail hükümetinin gerçeklerle bağdaşmayan açıklamalarda bulunduğu vurgulanarak, "Bunun son örneği, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan, İran'ın sözde terörist faaliyetleri için ülkemizi kullanmakta olduğu iddiasıdır. Delilsiz, dayanaksız ve kötü niyetli bu iddiayı şiddetle reddediyoruz." ifadesine yer verildi.

GAZZE GERÇEĞİNİ UNUTTURMAK İÇİN KKTC'YE SALDIRIYOR

İsrail tarafından Gazze ve Batı Şeria'da insanlık dışı saldırıların devam ettiği belirtilen açıklamada, İsrail'in kamuoyunun dikkatini dağıtmak amacıyla gerçeklerle bağdaşmayan açıklamalar yapmaya devam ettiği aktarıldı.

"KİRLİ OYUNLARIN İÇİNE ÇEKEMEYECEKSİNİZ"

Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Yıllardan bu yana ana vatan Türkiye'deki kardeşlerimize karşı kanlı eylemlerini sürdüren PKK'ya ev sahipliği yapan; ayrıca Rus oligarklar başta olmak üzere kara para aklama merkezi haline geldiği uluslararası raporlar ile tescil edilen Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin teröre verdiği destek ortadayken, İsrail hükümetinin ülkemizi hedef alma çabaları açıkça art niyetlidir. Bir huzur ve güven ülkesi olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin, karanlık ve kirli oyunların içine çekilmesine müsaade etmeyeceğimizi, ülkemizde yaşayan herkesin güvenliğini kararlılıkla sağlamaya devam edeceğimizi tüm dünyanın bilgisine sunarız."

İSRAİL'İN İLK İFTİRASI DEĞİL

İsrail dış istihbarat servisi Mossad'ın temmuz ayında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) eylem hazırlığı yaptığı öne sürülen İranlı tetikçi Yusuf Şahbazi Abbasali'yi, İran topraklarında düzenlediği operasyonla ele geçirdiği iddia edilmişti. Abbasali'nin eylemi KKTC üzerinden planladığı iddiaları, KKTC makamlarınca kesin bir dille yalanlanmıştı.

İsrail dün de GKRY'de İsraillilere yönelik saldırı hazırlığı yaptığı iddia edilen İran bağlantılı bir hücrenin Mossad'ın işbirliğiyle çökertildiğini öne sürmüştü.

Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada, "İran'ın, KKTC'yi öncesinde ve şu anda terörist amaçlarla kullandığı" iddia edilerek, bu durumun "rahatsızlık verici bir mesele" olduğu ifadesi kullanılmıştı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ssda12 Aralık 2023 10:36

hepsi amaçlı ,planlı.. ortadoks klisesini vurması bunun işareti idi yunan boşuna bize yaklaşmadı

Sonraki Haber Yükleniyor...