Netanyahu'ya bir darbe daha! 'Görevden alınmalı' dedi, adeta savaş ilan etti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Netanyahu'ya bir darbe daha! 'Görevden alınmalı' dedi, adeta savaş ilan etti

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Filistin karşıtı açıklamalarıyla gündem olan İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in ardından Netanyahu'ya bir darbe de en yakınından geldi. Eski İsrail başbakanı Ehud Barak, Netanyahu'nun 'liderliğe uygun olmadığını' söyleyerek görevden alınması çağrısında bulundu.

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim'de başlayan savaş, ateşkes süreci ile devam ediyor. İsrail ordusunun abluka altına aldığı Gazze'de 15 binden fazla insan hayatını kaybederken, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya son darbe en yakınından geldi.

Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Haaretz'de yayımlanan görüş yazısında Netanyahu'nun ülkedeki mevcut durumun karmaşıklığını 'yönetemediğini' ve 'kusurlarının sonuçları geri döndürülemez hale gelmeden gitmesi gerektiğini' söyledi.

"AŞIRI SAĞIN OLMADIĞI ULUSAL BİRLİK HÜKÜMETİ KURULMALI"

Netanyahu'nun liderliğe uygun olmadığını belirten ve istifa çağrısında bulunan Barak, 'Netanyahu ve aşırı sağın olmadığı' bir ulusal birlik hükümetinin kurulması gerektiğini kaydetti.

Aynı zamanda dışişleri bakanı ve askeri general olarak da görev yapan Barak, son günlerde Şifa Hastanesi'yle alakalı yaptığı açıklamalayla gündeme gelmişti. Barak, Netanyahu hükümetinin 'Şifa Hastanesi'nin altı Hamas karargahı' iddiasını yalanlayarak, mevcut tünellerin 40 yıl önce bizzat İsrail tarafından inşa edildiğini söylemişti.

Netanyahu'ya bir darbe daha! 'Görevden alınmalı' dedi, adeta savaş ilan etti

BEN-GVIR SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Öte yandan Gazze konusunda daha önce de Netanyahu ile fikir ayrılığına düşen İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, sessizliğini bozdu. 

Filistin karşıtı açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Ben-Gvir, X sosyal medya platformundan Netanyahu'nun liderliğindeki koalisyon hükümetini dağıtma tehdidinde bulundu.

Ben-Gvir paylaşımında "Savaşın (Gazze'ye saldırıların) durdurulması = hükümetin dağılması" ifadesini kullandı.

İZLEYİN! - İSRAİLLİ BAKANDAN NETANYAHU'YA TEHDİT: GAZZE'Yİ VURMAZSAN HÜMÜKETİ DAĞITIRIM 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Nuray Gülçin 30 Kasım 2023 16:11

Kendi halkı da istemiyor bunu

Ahmet Eryaman30 Kasım 2023 16:11

Netanyahu büyük baskı altında kazansa da kaybetse de

Sonraki Haber Yükleniyor...