O ülkede Kovid alarmı! Termal kameralar yeniden devrede

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
O ülkede Kovid alarmı! Termal kameralar yeniden devrede

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Kovid-19'un Eris varyantının ilk olarak tespit edildiği ülke olan Endonezya'da artan vakalar önlemleri geri getirdi. Uluslararası havalimanlarında Kovid-19'a karşı termal kameralarla sıcaklık ölçümü yeniden başladı.

İlk olarak Çin'in Vuhan eyaletinde 2019 yılında tespit edilen koronavirüs (Kovid-19) kısa sürede pandemiye dönüştü ve dünya genelinde milyonlarca kişinin ölümüne neden oldu. Pandemi durumu sona erse de virüs yeni varyantlarla endişe oluşturmaya devam ediyor. Son olarak Eris varyantının ortaya çıktığı Endonezya'da Sağlık Bakanlığı, 8 Aralık'ta Singapur, Malezya, Filipinler'de ve Endonezya'da Kovid-19 vakalarının artışa geçtiği uyarısında bulunarak salgının yayılmasının önüne geçilmesi için bazı tedbirler alındığını bildirdi.

TERMAL KAMERALARLA ATEŞ ÖLÇÜMÜ

The Straits Times Gazetesi'nin haberine göre, Bakanlık, Cakarta ve Soekarno-Hatta Uluslararası Havalimanı başta olmak üzere bazı havalimanları ve limanlarda yolculara yönelik termal kameralarla sıcaklık ölçümleri yapılacağını duyurdu. Yetkililer, termal kameraların konuşlandırıldığı kontrol noktalarda herhangi bir salgın hastalık görülen kişilere ileri seviye tetkiklerin ve Kovid-19 tedbirlerinin uygulanacağını ifade ediyor.

Bakanlık, ayrıca Kovid-19 tedbirleri kapsamında halka ikinci doz aşıların yaptırılması, maske takılması, ellerin yıkanması ve hasta olunması halinde evde kalınması uyarısında bulundu.

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...