Pasaportunu unuttu... İddiaya göre İsveçli Bakan Polonya'da mahsur kaldı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Pasaportunu unuttu... İddiaya göre İsveçli Bakan Polonya'da mahsur kaldı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, iddiaya göre pasaportunu unuttuğu için Polonya'da mahsur kaldı. Ukrayna'da gerçekleşecek olan toplantıya katılamayan Bakan'ın durumu hakkında detaylı bir açıklama yapılmadı.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström'ün pasaportunu unuttuğu için Ukrayna’ya gidişine izin verilmediği iddia edildi. Avusturya'da yayınlanan Die Presse gazetesinin diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberine göre Ukrayna’nın başkenti Kiev'deki Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere yola çıkan İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, pasaportunu unuttuğu için Polonya’dan Ukrayna’ya geçişine izin verilmedi.

Pasaportu olmadığı gerekçesiyle Polonya-Ukrayna sınırında durdurulan Billström’ün yabancı mevkidaşlarıyla birlikte Kiev'e giden trene binemediği öne sürüldü.

"LOJİSTİK ENGEL VARDI"

Billström'ün Basın Sözcüsü Anna Erhardt, İsveç gazetesi Dagens Nyheter'e yaptığı açıklamada, Billström'ün Kiev’deki toplantıya katılmama nedenine yönelik net bir yanıt vermedi.

Erhardt, "Lojistik bir engel vardı. Bunun dışında bakanlık gezilerinin detayları hakkında yorum yapmıyoruz” ifadelerini kullandı. Toplantıya Billström'ün yerine İsveç’in Kiev Büyükelçisi Martin Aberg’in katıldığı öğrenildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...