Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Putin daha adil bir dünya için diyerek duyurdu: Ortağımız İslam ülkeleri

Putin daha adil bir dünya için diyerek duyurdu: Ortağımız İslam ülkeleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, daha adil ve demokratik bir dünya düzeni inşa etme çabasında, bölgesel ve küresel gündemdeki birçok güncel sorunu çözmede İslam dünyası devletlerinin geleneksel ortakları olduğunu söyledi.

Kaydet
a- | +A

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Kazan’da düzenlenen İslam İşbirliği Gençlik Forumu’na video mesaj yolladı. İslam İşbirliği Gençlik Forumu’na Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’da düzenlenen, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gençlik Başkenti 2022’nin uluslararası programı Kazan Küresel Gençlik Zirvesi, Kazan City Hall’de devam etti.

İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) Başkanı Taha Ayhan’ın moderatörlüğünü yaptığı “Küresel gündemde gençlik” konulu oturuma, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov katıldı.

Minnihanov, zirvede, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in gönderdiği mesajı okudu.

Putin mesajında, “İslam dünyası devletleri, daha adil ve demokratik bir dünya düzeni inşa etme çabasında, bölgesel ve küresel gündemdeki birçok güncel sorunu çözmede geleneksel ortaklarımızdır. Gençlerin böylesi yapıcı, çok yönlü bir etkileşime giderek daha aktif olarak katılmaları önemlidir.” ifadelerini kullandı.

‘ATALARIMIZ İSLAM’IN BENİMSENMESİ DEVLETİN GELİŞMESİNDE ROL OYNADI’

Tataristan lideri Minnihanov ise yaptığı konuşmada, İslam İşbirliği Teşkilatının gençlik başkenti olarak Kazan’ın seçilmesinin Rusya ve Tataristan’ın gençlik politikası alanındaki başarılarının ve kazanımlarının, İİT ile uzun vadeli güçlü bağlarının kanıtı olduğunu vurgulayarak, “İlk kez İİT gözlemci ülkesine böyle statü verildiğini belirtmek önemlidir.” diye konuştu.

Böyle bir olayın Tataristan’da İslam’ın kabul edilişinin 1100. yılı kutlamalarına denk geldiğine dikkati çeken Minnihanov, “922 yılında atalarımızın İslam'ı benimsemeleri, devletimizin gelişmesinde, İslam'ın ülkenin önde gelen dinlerinden biri olmasında önemli rol oynamıştır. İslam dünyası ve İslam İşbirliği Teşkilatı ile etkileşime özel önem veriyoruz.” dedi.

ICYF Başkanı Ayhan ise yaptıkları çalışmanın gelecek 10 yıldaki görüşleri tartışmaya açacağını belirterek, “Gerçekten de dünya çapında gençlerin gündeme getirdiği kritik sorular var. Bildiğiniz gibi sadece ekonomide değil, siyasi ve sosyal alanlarda da fırsat ve katılım eksikliği var. Bu çalışma bazı zorluklara ışık tutacak ve gençlerin küresel gündeme daha iyi dahil edilmesi ve katılımı hakkında fikir verecektir.” değerlendirmesinde bulundu.

Kazan Küresel Gençlik Zirvesi, bugün sona erecek.

BAKMADAN GEÇME
Putin’in ‘akıl hocası’ Dugin suikastte asıl hedefin kızı olduğunu açıkladı
HABER

Putin’in ‘akıl hocası’ Dugin suikastte asıl hedefin kızı olduğunu açıkladı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.