Rus süpersonik bombardıman uçağını 100 dolarlık drone ile imha ettiler!

Düzenleyen: / Kaynak: Reuters
- Güncelleme:
Rus süpersonik bombardıman uçağını 100 dolarlık drone ile imha ettiler!

DÜNYA Haberleri  / Reuters

Rusya'ya ait TU-22 tipi süpersonik bombardıman uçağının imha edildiği bildirildi. Nükleer kapasiteye sahip uçağın alışveriş sitelerinde satılan birkaç yüz dolarlık ''helikopter tipi'' bir drone ile vurulduğu ifade edildi.

Ukrayna, Rusya toprakları içerisindeki saldırılarına devam ediyor. Rusya hava kuvvetlerine ait nükleer silah taşıma kapasitesine sahip Tu-22 stratejik bombardıman uçağının imha edildiği bildirildi.

Ukrayna sınırında 650 kilometre uzaklıktaki Novgorod bölgesindeki Solsty-2 hava üssünde konuşlu Tu-22’ye ‘’helikopter tipi’’ bir drone ile hedef alındığı belirtildi.

Kiev, Rusya’nın konvansiyonel mühimmatlarla Ukrayna’ya saldırılar için kullanılan Tu-22 bombardıman uçağına yönelik saldırı gerçekleştirdiklerini duyurdu. Saldırının Rusya toprakları içerisinde düzenlendiğine dikkat çekildi.

Rusya Savunma Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, Solsty-2 hava üssüne yönelik drone saldirisi yapıldığını duyurdu.

Bakanlık, "İHA, havaalanının gözlem karakolu tarafından tespit edildi ve hafif silahlarla vuruldu" dedi.

Açıklamanın devamında, "Teröreylemi sonucunda bir uçak hasar gördü; herhangi bir can kaybı yaşanmadı." ifadesi kullanıldı.

Ancak sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, TU-22 tipi bombardıman uçağının tamamen imha olduğu ve alevler içerisinde olduğu görülüyor.

Rus süpersonik bombardıman uçağını 100 dolarlık drone ile imha ettiler!

RUSYA İÇERİSİNDE SALDIRI

Saldırıda kullanılan ‘’helikopter tipi’’ drone dikkat çeken uzmanlar, söz konusu uzaktan kumandalı aracın büyük ihtimalle alışveriş sitelerinde satılan birkaç yüz dolarlık ticari model olduğunu ifade ettiler.

Ayrıca, drone'un menziline değinen uzmanlar, saldırının Rusya içerisinden gerçekleştirildiğini belirttiler. 

Batılı uzmanlar, Rusya’nın envanterinde 60’dan fazla TU-22’nin bulunduğunu, söz konusu kaybın Rusya’nın hava kabiliyeti üzerinde etkili olmayacağı konusunda hemfikir.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...