Rusya: Ukrayna yeni anlaşma taslağı gönderdi

Düzenleyen: / Kaynak: Reuters
Rusya: Ukrayna yeni anlaşma taslağı gönderdi

DÜNYA Haberleri  / Reuters

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın Rusya'ya çarşamba günü yeni bir anlaşma taslağı sunduğunu söyledi

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya yönelik başlattığı işgal hareketinde askeri ve sivil kayıpların artmasının ardından taraflar Antalya ve İstanbul'da bir araya geldi. Türkiye öncülüğünde masaya oturan taraflar belli konularda ilerleme sağladı. Rusya güçlerini Kiev etrafından çekerken, Ukrayna bir anlaşma taslağı hazırladı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Anlaşma taslağı İstanbul önermelerinden farklı. Ukrayna liderlerin Kırım ve Donbas'ı konuşmasını istedi. Ukrayna'nın bu isteği kabul edilmez" diyerek taslak anlaşmayı kabul etmediklerini duyurdu.

DONBAS'A YENİ SALDIRI

Rus birliklerinin Kiev ve Çernigiv’den çekilmesi değerlendiren Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, “Bunun bir geri çekilme değil, askerlerimizin çalışmalarının sonuçları olduğunu biliyoruz. Ama aynı zamanda Donbas’ta yeni saldırılar için Rus birliklerinin yoğunlaştığını da görüyoruz.” diye konuştu.

Ukrayna'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Sergiy Kyslytsya ise, Rusya'nın Kırım ve Donbas taleplerini kabul etmeyeceklerini belirterek ''Bu bir siyasi intihar olur. Mümkün değil.'' demişti.

 


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...