Rusya ve Belarus arasında Birlik Anlaşması: İşbirliğimiz genişleyecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Rusya ve Belarus arasında Birlik Anlaşması: İşbirliğimiz genişleyecek

DÜNYA Haberleri

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko ile görüştü. İki ülke arasında "Birlik Devleti" imzalandığını belirten Putin Rusya ve Belarus'un, savunma ve güvenlik anlamında işbirliğini genişletiyor" dedi. Lukaşenko da Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'un, Belarus'a nükleer silah yerleştirilmesine yönelik tepkilerine cevap verdi.

Rusya ve Belarus arasında "Birlik Devleti" anlaşması imzalandı. Bu çerçevede Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko bir araya geldi. İkili, Rusya’nın başkenti Moskova’da bulunan Kremlin Sarayı’nda görüştü.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Anlaşmanın uygulanması ve çok yönlü konuların ele alındığı toplantı öncesi Putin "Rusya ve Belarus'un, savunma ve güvenlik anlamında işbirliğini genişletiyor. Bu elbette ülke ve halklarımızın çıkarları doğrultusunda yapılıyor. Bugünkü uluslararası şartlar göz önüne alındığında bu gerçekten de çok önemli. Bu bağlamda bugünkü toplantının gündemine alınan Birlik Devleti Güvenlik Konsepti hazırlıklarına başlanması büyük önem arz etmektedir. Bu belgede, ülkelerimizin dış sınırlarında artan gerilim ve bize karşı başlatılan yaptırım ve enformasyon savaşı ışığında işbirliğimizin temel görevlerinin tanımlanması amaçlanıyor" dedi.

LUKAŞENKO'DAN MACRON'A CEVAP

Putin'in ardından söz alan Lukaşenko, Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'un, Rusya'nın Belarus'a nükleer silah yerleştirme kararıyla ilgili "Hiçbir ülke başka bir ülkenin topraklarına nükleer silah yerleştirmemeli" sözlerine cevap verdi. Aleksandr Lukaşenko "Onunla aynı düşüncedeyim. Bu yüzden Amerikalıların, nükleer silahlarını onları yerleştirdikleri altı ülkeden birden çıkarması gerek. Bu konuda oldukça radikalim. Nükleer silahların hepsini bir araya toplayıp onları imha etmek gerektiğine inanıyorum. Bunun çözümü budur. Malum arkadaşımız (Emanuel Macron) gibi çene çalmakta hepsi uzman. Nükleer silahların hepsini bir araya toplayıp yok edelim diyorum. Yapılacak en iyi şey bu. Ancak bu yapılmadıkça biz de onlar ne yapıyorsa onu yapacağız" değerlendirmesinde bulundu.

(İHA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...