Rusya’dan Kiev’e füze saldırısı

Düzenleyen:
Rusya’dan Kiev’e füze saldırısı

DÜNYA Haberleri

Ukrayna'nın başkenti Kiev Rus füzesi saldırısı ile güne başladı. Rus ordusunun bu sabah Ukrayna’nın başkenti Kiev’e füze saldırısı düzenlediği ve 7 yaşındaki kız çocuğunun yıkılan apartmanın enkazından kurtarıldığı açıklandı. Füze saldırılarında 1 kişi hayatını kaybetti, 5’ten fazla kişi de yaralandı.

Rusya Ukrayna'ya karşı 24 Şubat'ta başlattığı savaşta ilk işgal bölgelerinden olan ve yoğun direniş gösterdiği için çekilmek zorunda kaldığı başkent Kiev'e füze saldırısı ile geri döndü. Rusya’nın Ukrayna’nın başkenti Kiev’e düzenlediği füze saldırılarında 1 kişi hayatını kaybetti, 5’ten fazla kişi de yaralandı.

Rus ordusu, Ukrayna’nın başkenti Kiev’in Shevchenkivskyi semtine füzeli saldırı düzenledi. Ukrayna Acil Servisi'ne göre, Rus füzesinin Kiev'in Shevchenkivskyi semtindeki 9 katlı bir apartmana düşmesinin ardından binanın çoğu katı yıkıldı ve yangın çıktı.

Rus füzesinin isabet ettiği apartmanın enkazından 7 yaşında kız çocuğunun kurtarıldığı belirtildi. Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Klitschko yaptığı açıklamada, “Shevchenkivskyi semtindeki bir apartmanın enkazından 7 yaşındaki bir kız çocuğu kurtarıldı. O yaşıyor. Arama kurtarma ekipleri şimdi annesini kurtarmaya çalışıyor" dedi.

UKRAYNA'DAN AÇIKLAMA

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak da, “Rusya yeniden Kiev’i vurdu. Füzeler bir apartmana ve anaokuluna zarar verdi” açıklamasında bulundu.

 



 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...