Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Rusya’dan NATO ve ABD’ye Yunanistan tepkisi: Endişe ediyoruz

Rusya’dan NATO ve ABD’ye Yunanistan tepkisi: Endişe ediyoruz

Rusya, ABD ve NATO'nun Yunanistan sınırları içerisinde yığınak inşa etmelerine yönelik, endişe duyduklarını belirten bir açıklama yaptı.

Kaydet
a- | +A

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Yunan basınına verdiği röportajda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. NATO ve ABD'nin Yunanistan'da yaptığı yıpınaklarla ilgli de konuşan Peskov, "NATO için yeni üsler açıyorsunuz, bunun yanında, NATO bizi düşman olarak adlandırıyor. NATO, ittifakın temel amacını, Rusya’yı çevrelemek olarak şekillendirmiş durumda. Bu, bizi rahatsız ediyor. Bunu anlamalısınız” dedi.

“NATO, BİZİ DÜŞMAN OLARAK ADLANDIRIYOR”
ABD ve NATO güçlerinin Yunanistan'daki faaliyetlerini eleştiren Peskov, "Sorun çok basit. Topraklarınıza giderek daha fazla NATO ve ABD askeri yığılıyor. Dedeağaç üstünden yüzlerce, hatta binlerce parça askeri sevkiyat gerçekleştiriyorsunuz. NATO için yeni üsler açıyorsunuz, bunun yanında, NATO bizi düşman olarak adlandırıyor. NATO, ittifakın temel amacını, Rusya’yı çevrelemek olarak şekillendirmiş durumda. Bu, bizi rahatsız ediyor. Bunu anlamalısınız” dedi.
Yunan gazetecinin Türkiye'nin, Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemlerinin Yunanistan'ı endişelendirdiğini söylemesi üzerine Peskov, "S-400 sistemleri hava savunma sistemleridir. Dedeağaç üstünden transferi yapılanlarsa savunma silahları değil. Sorunuza cevabım budur" dedi.
Rusya'nın, Yunanistan'ı düşman olarak görüp görmediği ile ilgili soruya ise Peskov, "Yunanistan’ın, NATO üyesi olması nedeniyle yerine getirmek zorunda olduğu yükümlülükleri var. Bu, bizim için NATO’yla ilgili bir sorun, zira NATO sınırlarımıza yaklaşıyor. NATO’nun düşmanca bir biçimde sınırlarımıza, Ukrayna’ya doğru genişlediğini görüyoruz" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE-YUNANİSTAN GERGİNLİĞİ
Türkiye ve Yunanistan'ın, Ege Denizi ve Akdeniz'de yaşadığı gerginliklere değinen Peskov, "Ege Denizi’nde ve Akdeniz'de görmek istediğimiz son şey bir çatışmaya yakın olmak. Ağustos 2020'de iki ülkenin gemileri çarpıştığında çok endişelenmiştik ve elbette ki gelecekte bu tür olayların tekrarlanmasını istemeyiz. Biz çözümü desteklemek isteriz. Ayrıca her iki tarafın gerçekleri göz önünde bulundurarak ilerlemesini isteriz. Zira her çözüm çift yönlü bir yol olduğundan, bir çözüme ulaşmak için karşılıklı istek gerekli" dedi.

“ERDOĞAN PUTİN'İN DEĞER VERDİĞİ BİR İNSAN”
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a değer verdiğini belirten Peskov, "Kendisi, Başkan Putin’in değer verdiği bir insan. Suriye'de çok gergin anlar yaşadık, birçok alanda çıkarlarımız çatıştı. Ancak iki başkan her defasında bir araya gelmesini, beş, altı, yedi saat boyunca görüşmesini ve bir çözüm bulana kadar basının karşısına çıkmamasını bildi. Her defasında bunu yapmayı başardılar" dedi.

BAKMADAN GEÇME
NATO
HABER

NATO'dan Rusya'ya Ukrayna uyarısı

BAKMADAN GEÇME
İngiltere Rusya
HABER

İngiltere Rusya'yı uyardı: Rusya Ukrayna'ya saldırırsa savaş Avrupa’ya sıçrar

BAKMADAN GEÇME
Rusya
HABER

Rusya'dan ABD'yi kızdıracak Elon Musk hamlesi

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.