Savaş uçağı düştü, pilot son anda kurtuldu

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Savaş uçağı düştü, pilot son anda kurtuldu

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Güney Kore'de bir savaş uçağı kalkış esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle yere çakıldı. Uçakta bulunan pilot son anda paraşütle atlayarak kurtuldu.

Güney Kore'de yürekleri ağza getiren bir olay meydana geldi. Güney Kore Hava Kuvvetleri'ne ait KF-16 tipi savaş uçağının Seosan kentindeki bir üsten kalkışı sırasında düştüğü açıklandı.

Güney Kore ordusuna ait bir savaş uçağının kalkış sırasında düştüğü bildirildi. Güney Kore Hava Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, 20’inci Avcı Filosu’nda görev yapan KF-16 tipi jetin, yerel saatle 08.20 sıralarında başkent Seul'ün güneybatısındaki Seosan kentindeki bir üsten kalkış sırasında henüz bilinmeyen bir nedenle düştüğü bildirildi.

OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Uçaktan atlamayı başaran pilotun sağlık durumunun iyi olduğu ve hastanede gözetim altına alındığı kaydedilirken, üs içerisinde meydana gelen kazada sivil can kaybının yaşanmadığı belirtildi. Güney Kore Hava Kuvvetleri Komutanı Yardımcısı Korgeneral Lee Sang-hak liderliğindeki ekip tarafından kazanın nedenine ilişkin detaylı soruşturma başlatıldı.

HAVA KUVVETLERİNDE DÜŞEN İLK UÇAK DEĞİL

Geçtiğimiz Kasım ayında, Güney Kore Hava Kuvvetleri 19’uncu Avcı Filosu'na ait bir başka KF-16 savaş uçağı, motor yakıt pompası arızası nedeniyle düşmüştü. ABD menşeili F-16 lisansı ile Kore Havacılık Sanayisi (KAI) tarafından üretilen KF-16'lar, 1994 yılından bu yana Güney Kore Hava Kuvvetleri filosunda bulunuyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...