Sığındığı Kuzey Kore, ABD'li vatandaşı sınır dışı edecek

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Sığındığı Kuzey Kore, ABD'li vatandaşı sınır dışı edecek

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

ABD'li bir vatandaş, Güney Kore'de katıldığı tur gezisinde sınırdan kaçarak Kuzey Kore'ye sığındı. Uzun süre haber alınamayan şahsın Kuzey Kore tarafından sınır dışı edileceği bildirildi.

Güney Kore’deki ABD birliklerinde görev yapan ABD’li Travis King, 18 Temmuz’da Birleşmiş Milletler (BM) kontrolünde bulunan iki ülke arasındaki askerden arındırılmış ortak güvenlik bölgesini kapsayan bir tur sırasında Kuzey Kore’ye sığınmıştı.

SINIR DIŞI EDİLECEĞİ AÇIKLANDI

Bir süre akıbeti bilinmeyen daha sonra Kuzey Kore tarafından gözaltına alındığı açıklanan King’in sınır dışı edileceği açıklandı. Kuzey Koreli yetkililer tarafından yapılan açıklamada, King’in sorgusunun tamamlandığını ifade ederken, ülkeye yasadışı olarak girdiğini kabul eden King’in ne zaman sınır dışı edileceği ve hangi ülkeye gönderileceğine dair açıklama yapmadı.

KUZEY KOREYE SIĞINMIŞ

Güney Kore'de konuşlu ABD birliklerinde "gözetleme uzmanı" olarak görev yapan 23 yaşındaki King, disiplin suçu nedeniyle ABD'ye geri gönderilmeden hemen önce Incheon Havalimanı'ndan ayrılmayı başarmıştı. Birleşmiş Milletler (BM) kontrolünde bulunan iki ülke arasındaki askerden arındırılmış ortak güvenlik bölgesini kapsayan bir tura katılan King, tur sırasında izinsiz olarak Kuzey Kore sınırını geçmişti.

Kuzey Kore, önce bilgilerinin olmadığını savunmuş ancak 3 Ağustos’ta yaptığı açıklamada, 18 Temmuz’da izinsiz bir şekilde Kuzey Kore’ye geçen 23 yaşındaki ABD’li Travis King’in gözaltına alındığını doğrulamıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...