Starbucks'ta tarihi grev: 200 şubede iş bırakma eylemi

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Starbucks'ta tarihi grev: 200 şubede iş bırakma eylemi

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD'de 10 bine yakın şubesi bulunan kahve zinciri Starbucks'ın çalışanları greve gidiyor. Maaş ve diğer haklar için greve giden çalışanlar 200 şubede iş bırakıyor.

ABD'deki Starbucks çalışanları, maaş ve diğer haklarına yönelik taleplerini dile getirmek amacıyla yılın en yoğun dönemlerinden biri olan 'Kırmızı Kupa Günü'nde büyük çaplı bir greve başlıyor. 2011 yılında kurulan Starbucks Çalışanları Birliği, sendikalaşan şubelerde adil sözleşmelere imza atmayı reddeden Starbucks'ı protesto etmek ve iş koşullarını iyileştirmek için eylem yapıyor.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, sendika üyeleri, çalışma şartlarını ve özellikle promosyon günlerinde yeterli personel bulunmaması gibi sorunları protesto etmek amacıyla iş bırakma eylemi gerçekleştirecek. Starbucks baristası ve sendika lideri Michelle Eisen, bazı şubelerde birkaç saat sürecek iş bırakma eylemleri düzenleneceğini, bazılarında ise günün neredeyse tamamının etkileneceğini belirtti.

STARBUCKS İŞ YASALARINI İHLAL EDİYOR 

Starbucks Çalışanları Birliği, sendikal faaliyetler nedeniyle Starbucks'ın iş yasalarını ihlal ettiğine dair birkaç ceza aldığını ifade etti. Şirket ise yüksek ücret taleplerini karşılamak için yüzlerce milyon dolar harcadığını, ancak sendikanın görüşmeleri geciktirdiğini savunarak sendikayı suçluyor.

Starbucks'ın 2021'den bu yana 350 şubesinde sendikal faaliyet yürütülmekte, ancak şirket yönetimi sendikalaşma karşıtı olmadığını, çalışanların şikayetlerinin sendika kurmayı meşrulaştıracak boyutta olmadığını iddia ediyor. Bu eylem, Starbucks'ın çalışanları ve sendika arasındaki gerilimi bir kez daha gündeme taşıyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...