Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Tahran’da enerji alarmı! Kamu kurumları tatil edildi

Tahran’da enerji alarmı! Kamu kurumları tatil edildi

İran'da devam eden aşırı sıcaklardan kaynaklı yüksek enerji tüketiminin önüne geçilmesi için 23 Temmuz'da Tahran eyaleti genelinde kamu kurumları tatil edildi.

Kaydet
a- | +A

İran Hükümet Sözcüsü Fatma Muhacirani, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Aşırı sıcakların devam etmesi ve su ve elektrik tasarrufu ihtiyacı nedeniyle 23 Temmuz Çarşamba günü Tahran eyaletinde tatil ilan edildi" ifadelerine yer verdi.

Muhacirani, vatandaşlara enerji tasarrufu ilkelerini gözetme çağrısı yaptı.

İran'ın güneyinde bazı bölgelerde hava sıcaklıkları 50 derecelere ulaşırken, Tahran'da termometreler 41 dereceyi gördü.

BAKMADAN GEÇME
Kuraklık ülkeyi vurdu, rezervler dibi gördü! Tehlike büyüyor
HABER

Kuraklık ülkeyi vurdu, rezervler dibi gördü! Tehlike büyüyor

Dünyanın en büyük doğal gaz ve petrol rezervlerine sahip ülkelerinden biri olan İran, ekonomik yaptırımların ağır baskısı, yetersiz altyapı yatırımları ve aşırı enerji tüketimi nedeniyle son aylarda ciddi enerji krizlerinden birini yaşıyor. Enerji tasarrufu uygulamaları, ülkede son aylarda giderek daha fazla yaygınlaşmış durumda.

Özellikle sıcak havalarda klimaların devreye girmesine bağlı olarak enerji talebinin zirveye ulaşmasıyla birlikte kaynakların tasarruflu kullanılması için yetkililer sık sık halka çağrı yapıyor.

Tahran'da aşırı enerji tüketiminin önüne geçebilmek son günlerde farklı bölgelerde sırayla günlük 2 saat elektrik kesintisi uygulanıyor.

BAKMADAN GEÇME
Basra
HABER

Basra'dan sıcak hava dalgası geliyor! Meteoroloji'den 'fön rüzgarı' uyarısı, sıcaklıklar 12 derece birden artacak

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.