Tayland’da sandıktan koalisyon çıktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Tayland’da sandıktan koalisyon çıktı

DÜNYA Haberleri

Tayland'da düzenlenen genel seçimlerde oyların %75’inden fazlası sayılırken, muhalefette yer alan iki partinin 113’er milletvekili çıkarması ve koalisyon hükümeti kurması bekleniyor.

Tayland’da düzenlenen genel seçimlerde oyların büyük bir çoğunluğu sayıldı.

Resmi olmayan sonuçlara göre Pheu Thai (Taylandlılar İçin) partisi ile Move Forward (İleri Hareket) partisi seçimi önde götürüyor.

Reuters tarafından aktarılan bilgiye göre, her iki partinin de 113’er milletvekili çıkarması ve koalisyon hükümeti kurması bekleniyor.

Sonuçlardan memnun olduklarını belirten her iki parti yetkilileri de kurulacak 500 üyeli yeni parlamentoda koalisyona sıcak baktıklarını duyurdu.

Tayland’da 2014 yılında askeri darbe ile iktidara gelen ve o zamandan bu yana ülkede başbakanlık görevini yürüten cunta lideri 69 yaşındaki Prayut Chan-o-cha’nın partisinden “her türlü sonuca saygılıyız" açıklaması geldi.

Kaynak: Reuters

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...