Ülkede bir ilk: Mahkeme 'kedisi var' dedi, hapis cezasını erteledi

Düzenleyen: / Kaynak: Independent Türkçe
- Güncelleme:
Ülkede bir ilk: Mahkeme 'kedisi var' dedi, hapis cezasını erteledi

DÜNYA Haberleri  / Independent Türkçe

Rusya'da iki farklı suçlamadan yargılanan adama verilen hapis cezası, 'kedi sahibi olması' gerekçe gösterilerek ertelendi. Mahkeme, bu kararla ülkede bir ilke imza atmış oldu.

Rusya mahkemeleri, ülkede bir ilke imza attı. Sibirya bölgesinde yaşayan 48 yaşındaki Sergey B., sarhoşken kamusal alanda başka bir kişiye saldırdı. Aynı zamanda mağduru silahla tehdit ettiği belirtilen adam hakkında hem saldırı hem de ruhsatsız ateşli silah bulundurmaktan dava açıldı. 

Saldırının ardından gözaltına alınan Sergey B., soruşturmada polisle işbirliği yapmayı kabul etti ve mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, sanık hakkındaki tüm suçlamaları kabul etti.

'KEDİ SAHİBİ OLMASI' HAFİFLETİCİ NEDEN SAYILDI

Rus Ceza Kanunu'na göre bu suçlamalardan bazıları, sanığın 5 yıla kadar hapis cezası almasını öngörüyordu ancak mahkeme bir ilke imza attı.

Mahkeme, sanığın sağlık koşullarının elverişsiz olması, polisle işbirliği yapması ve kedi sahibi olması gibi hafifletici nedenleri gerekçe göstererek cezayı ertelemeye karar verdi.

Rus yayın kuruluşu Mash'in Telegram kanalından yapılan paylaşımda, kedi bakmanın Rus Ceza Hukuku'nda hiçbir zaman hafifletici neden olarak kabul edilmediğini aktardı.

Rusya'da sanıklar sadece bakmakla yükümlü oldukları çocukları ya da akrabaları varsa cezada indirim talep edebiliyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Independent Türkçe
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...