Uzaktan eğitim çocuklarda depresyona yol açıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Uzaktan eğitim çocuklarda depresyona yol açıyor

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Kanada’da yapılan bir araştırma, sınıflarda eğitim görmek yerine uzaktan online yapılan eğitimin çocuklarda depresyon ve anksiyete riskini artırdığını ortaya koydu.

 Toronto’da Çocuk Hastanesi’ndeki araştırmacılar, ekran üzerinde eğitim görmekle akıl sağlığı arasında doğrudan bağlantı olduğunu ifade ettiler.

Araştırmacılar JAMA Network Open’da yayımlanan raporlarında şu ifadeleri kullandılar: “Covid-19 salgını çocukların günlük rutinlerinde büyük değişikliklere yol açtı. Okulların kapanmasının yanı sıra sosyal mesafe ve izolasyon çocukları çok etkiledi. Online eğitimin yanı sıra çocukların ekran başında geçirdikleri süre büyük ölçüde arttı. Onlar daha çok televizyon seyrettiler, bilgisayar oyunları oynadılar ve görüntülü sohbetler ettiler. Bu da 2-4 yaş arasındaki çocuklarda davranış bozuklukları ve hiperaktiviteye, ortalama 11 yaşındakilerde de depresyon, anksiyete ve dikkat bozukluğuna yol açtı.”

Araştırma, ortalama 6 yaştaki kızlı erkekli 2.026 kişi üzerinde yapıldı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...