Venezuela'dan Netanyahu'ya oğlu üzerinden gönderme: 'İsrail ordusu etnik temizlik yaparken, oğlu Miami'de güneşleniyor'

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Venezuela'dan Netanyahu'ya oğlu üzerinden gönderme: 'İsrail ordusu etnik temizlik yaparken, oğlu Miami'de güneşleniyor'

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil, Netanyahu'ya oğlu üzerinden tepki gösterdi. Netanyahu'nun Miami tatilinden bir kareyi sosyal medya hesabından paylaşan Gil, "İsrail ordusu Gazze Şeridi'nde Filistin halkına yönelik imha ve etnik temizlik yaparken, oğlu Yair Netanyahu Miami'de hoş bir şekilde tatil yapıyor" ifadelerini kullandı.

İsrail ile Hamas arasında yaşanan savaş bugün 50'inci gününe girdi. İşgalci İsrail'in 15 bine yakın insanı kadın, çocuk, bebek demeden katletmesinin ardından, Hamas ile İsrail arasında 4 günlük bir ateşkes konusunda anlaşıldı ve bu süreçte iki tarafta ellerindeki mahkumları serbest bırakma kararı aldı. İlk rehine takası dün gerçekleşti. İsrail'in 39 Filistinliyi serbest bırakması karşılığında Hamas 13 İsrailliyi serbest bıraktı. İşgalci İsrail, Ortadoğu'da işgal ve katliamların ateşkesten sonra süreceğini açıkladı. Binlerce insanın hayatını kaybetmesine sebep olan ve binlerce insana kederi yaşatan Netanyahu'ya dünyanın birçok yerinde tepkiler yağıyor. İsrail'e bu süreçte en sert tepki gösteren ülkelerden birisi de Güney Amerika ülkeleri oldu.

NETANYAHU'NUN OĞLU MİAMİ'DE TATİL YAPIYOR

Venezuela Dışişleri Bakanı Gil, Netanyahu'ya oğlu üzerinden tepki gösterdi. Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu eleştirirken, "İsrail ordusu Gazze Şeridi'nde Filistin halkına yönelik imha ve etnik temizlik yaparken, oğlu Yair Netanyahu hoş bir şekilde Miami'de tatil yapıyor." dedi. Gil, Yair Netanyahu'nun Miami'de tatil yaptığı iddia edilen fotoğrafı X hesabından paylaştı. Gil, şunları kaydetti: "Dünyanın her tarafında oligarşiler böyle işler. Washington'un kuklası olan siyonist liderler, askeri müdahale çağrısında bulunuyor, ekonomik abluka talep ediyor ya da savunmasız halka karşı savaş çağrısı yaparak gençleri diğer gençleri öldürtmeye yolluyor."

Venezuela'dan Netanyahu'ya oğlu üzerinden gönderme: 'İsrail ordusu etnik temizlik yaparken, oğlu Miami'de güneşleniyor'

TARİH ASLA UNUTMAYACAK

Netanyahu ve bakanlarının insanlığa karşı suç işlediğini vurgulayan Gil, "Çoğu çocuk olmak üzere 15 binden fazla Filistinlinin öldürülmesinde kimlerin sorumlu ve suç ortağı olduğunu tarih asla unutmayacak. Dünya, bu paralı askerlere karşı harekete geçmeli." değerlendirmesinde bulundu. İsrail'in Gazze'ye saldırıları devam ederken İsrail Başbakanı Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu'nun Miami'de tatil yaptığı iddia edilmişti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...