Bir ülkeye daha vizeler kalktı! Türk vatandaşları artık sadece pasaportla gidecek
Türk pasaportuna bir ülke daha eklendi. Umman, Türk vatandaşları için vize uygulamasını kaldırdı. Karşılıklı vize muafiyeti anlaşması resmen yürürlüğe girdi.
Umman Sultanlığı Dışişleri Bakanlığı, Umman Sultanlığı Hükümeti ile Türkiye arasında pasaport sahiplerini kapsayan karşılıklı vize muafiyeti anlaşmasının yürürlüğe girdiğini duyurdu.
UMMAN VATANDAŞLARINA TÜRKİYE KAPILARI AÇILDI
Yeni düzenlemeye göre sıradan pasaport sahibi Umman vatandaşları, Türkiye’ye giriş için önceden turist vizesi alma zorunluluğundan muaf tutulacak.
Umman vatandaşları, 180 günlük süre içinde Türkiye’de 90 güne kadar vizesiz kalabilecek.
ABD vizesi olanlar dikkat: Yurt dışında mahsur kalabilirsiniz!
TÜRK VATANDAŞLARINA UMMAN’DA VİZESİZ SEYAHAt
Anlaşma kapsamında Türk vatandaşları da Umman’a girişte vize alma zorunluluğundan muaf olacak.
PASAPORT VE SİGORTA UYARISI
Umman Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye seyahat edecek Umman vatandaşlarına pasaportlarının giriş tarihinden itibaren en az altı ay geçerli olması gerektiğini hatırlattı.
Ayrıca seyahat süresini kapsayan sağlık sigortası yaptırılması tavsiye edildi. Açıklamada, seyahat edecek tüm yolculara güvenli ve keyifli bir yolculuk temennisi yer aldı.
