Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Yine anlaşmayı ihlal etti! Kuzey Kore ile Güney Kore arasında bu kez 'baraj' krizi

Yine anlaşmayı ihlal etti! Kuzey Kore ile Güney Kore arasında bu kez 'baraj' krizi

Kuzey Kore'nin baraj kapaklarını Güney Kore'ye haber vermeden açması sonrası Seul yönetiminden 'açmadan önce haber verin' çağrısı geldi.

Kaydet
a- | +A
Son dönemde 'çöp dolu balon' krizi yaşayan ve devam eden füze denemeleri ile aralarındaki gerilimi iyice artıran Kuzey Kore ile Güney Kore arasında bu kez de 'baraj' gerilimi patlak verdi.

Yonhap'ın haberine göre; Kuzey Kore, kuvvetli yağışlar nedeniyle su salınımı için baraj kapaklarını Güney Kore'ye haber vermeden açtı.

Güney Kore Birleşme Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Kim In-ae, sel basmasının önüne geçilmesi için Pyongyang yönetiminin, Hwaggang Barajı'ndan su salmadan önce haber vermesi gerektiğini belirtti.

2009^DAKİ ANLAŞMAYI İHLAL ETTİ

Kuzey Kore'nin bu konuda imzalanan Koreler arası anlaşmayı ihlal ettiğini söyleyen Kim, Pyongyang'ın haber vermeden barajdan su salmasını eleştirdi.

Kuzey Kore, 2009 yılında iki ülke arasında yapılan anlaşma kapsamında, baraj suyu bırakma planlarını önceden Güney'e bildirmeyi kabul etmişti. Anlaşma, Pyongyang'ın önceden haber vermeden Hwanggang Barajı'ndan su salması sonucu 6 Güney Kore vatandaşının ölmesinin ardından imzalanmıştı.

Ancak Kuzey Kore, 2020'de de Seul'e haber vermeden yine barajdan suyu serbest bırakmıştı.

BAKMADAN GEÇME
Güney Kore
HABER

Güney Kore 'başarısız' dedi, Kuzey Kore yalanladı! Pyongyang bu kez MIRV test etti

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.