Yunanistan-ABD görüşmesinde konu Doğu Akdeniz: Yunan Başbakan Türkiye'yi şikayet etti

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
Yunanistan-ABD görüşmesinde konu Doğu Akdeniz: Yunan Başbakan Türkiye'yi şikayet etti

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile ABD Başkan Yardımcısı Harris Almanya’da düzenlenen Münih Güvenlik Konferastında görüştü. Yunan Başbakan Miçotakis’in görüşmede Harris’e Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin provakasyon yaptığı yönünde asılsız bir iddia attığı ortaya çıktı.

Yunan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris Almanya’da düzenlenen Münih Güvenlik Konferansı kapsamında görüştü. 

TÜRKİYE'Yİ PROVAKASYON YAPMAKLA SUÇLADI

Yunan gazetesi Kathimeri'nin Yunan hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Miçotakis, Doğu Akdeniz’deki gelişmeler hakkında Harris’e bilgi verdi. Görüşmede Miçotakis, Doğu Akdeniz'de adaları silahlandırarak ve çeşitli ihlallerde bulunarak gerilimi tırmandıran tarafın Yunanistan olduğu gerçeğini gizleyen Miçotakis, Türkiye’yi suçlamayarak "bölgede Türk provokasyonunun artması nedeniyle istikrarın bozulma riskine" dikkat çekti ve ABD'ye şikayette bulundu.

"HARRIS İLE HARİKA BİR GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ YAPTIK"

İki ülke arasında savunma alanında daha yakın iş birliği ve Ukrayna meselesi de gündeme geldi. 

Kiryokis, ABD Başkan Yardımcısı ile görüşmesine ilişkin sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Kamala Harris ile harika bir görüş alışverişi yaptık. Yunanistan-ABD ilişkisi, uzun dostluk ve iş birliği tarihimizin en iyi seviyesinde." ifadelerini kullandı.


Yunanistan-ABD görüşmesinde konu Doğu Akdeniz: Yunan Başbakan Türkiye'yi şikayet etti

 

Yunan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Twitter paylaşımı


Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...