Yunanistan'daki feribot yangınında kaybolan 12 kişiden biri bulundu

Düzenleyen:
Yunanistan'daki feribot yangınında kaybolan 12 kişiden biri bulundu

DÜNYA Haberleri

Yunanistan'da bir feribotta çıkan yangında kaybolan 12 kişiden biri bulundu. Arama çalışmaları devam ediyor.

Yunanistan ile İtalya arasında sefer yapan feribotta çıkan yangında, kayıp 12 kişiden birinin bulunduğu öğrenildi. Kayıplar arasında bir Türk TIR şoförününde olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz günlerde Yunanistan'da bir feribotta korkutan bir yangın çıktı. 239 yolcu ile 51 mürettebatın olduğu bilinen gemideki 280 kişinin kurtarılarak Korfu Adası'na götürülmüştü.

KAYIP 12 KİŞİDEN BİRİ BULUNDU

Yangın sonrası kaybolan 12 kişiyi arama çalışmaları sürerken kayıp bir kişinin bu sabah bulunduğu kaydedildi. 

KAYIPLARIN HEPSİ TIR ŞOFÖRÜ

Yunan sahil güvenlik görevlisi kayıp kişilerin hepsinin TIR şoförü olduğunu belirtti. Yetkili kayıp şoförlerin 7'sinin Bulgaristan, 3'ünün Yunanistan, 1'inin Türkiye ve 1'inin Litvanya vatandaşı olduğunu açıkladı.

Türkiye'nin Atina-Pire Başkonsolosu Mustafa Somuncu ve diğer Konsolosluk yetkilileri Türk vatandaşlarının durumu ile Korfu'da yakından ilgilenirken, Somuncu vatandaşların sorunsuz şekilde Türkiye'ye ulaşması için gerekli tüm önlemlerin alındığını vurgulamıştı.

Kayıp Türk vatandaşının akıbetinin belirlenmesi için ilgili makamlarla toplantılar gerçekleştirdiği bilgisini paylaşan Somuncu, "Maalesef ilgili makamlardaki bilgi de bizimkiyle aynı yönde. 12 kayıp yolcudan birisi olarak kayıp listesinde yer alıyor. Onun akıbetinin belirlenmesi şu an önceliğimiz." demişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...