Yunanistan eski Başbakanı Miçotakis Türkiye’ye özendi! Güçlü ve istikrarlı hükümet çağrısı yaptı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yunanistan eski Başbakanı Miçotakis Türkiye’ye özendi! Güçlü ve istikrarlı hükümet çağrısı yaptı

DÜNYA Haberleri

Yunanistan’da yapılacak ikinci tur genel seçimlere hazırlanan eski Başbakan Kiryakos Miçotakis seçmenlerini kendisini desteklemeleri konusunda ikna edebilmek için Türkiye’yi örnek gösterdi. Egemenlik haklarını korumak zorunda olduklarını belirten Miçotakis, güçlü ve istikrarlı bir hükümet çağrısında bulundu.

Yunanistan, önümüzdeki haftalarda genel seçimlerin ikinci turu için yeniden sandık başına gidecek.

Eski Başbakan Kiryakos Miçotakis liderliğindeki Yeni Demokrasi Partisi seçim hazırlıklarına devam ediyor.

Miçotakis, ülkesinde çeşitli yerlerde seçim mitinglerine katılarak seçmenlerle bir araya geliyor.

MİÇOTAKİS'TEN OY VERİN ÇAĞRISI

Nea İyonya bölgesinde destekçileri tarafından “Başbakansın ve Başbakan olacaksın” sloganlarıyla karşılanan Miçotakis, “Şu an Başbakan değilim. Ama eğer tekrar öyle olmamı istiyorsanız, hepinizin sandığa gidip oy kullanması lazım” değerlendirmesini yaptı.

Yunanistan’ın "güçlü ve istikrarlı" bir hükümete ihtiyaç duyduğunun altını çizen Miçotakis, “Hem karada hem de denizde sınırlarımızı korumaya verimlilik ve adaletle devam edelim” yorumunda bulundu.

Yunanistan eski Başbakanı Miçotakis Türkiye’ye özendi! Güçlü ve istikrarlı hükümet çağrısı yaptı

TÜRKİYE'DEKİ HÜKÜMETİ İŞARET ETTİ

Türkiye'yi örnek gösteren Miçotakis, “Ülkemizi güvenle geleceğe taşıyabilecek ve bölgenin büyük jeopolitik zorluklarıyla yüzleşebilecek istikrarlı bir hükümete ihtiyaç var. Görüyorsunuz, bugün Türkiye'de zaten güçlü ve istikrarlı bir hükümet var. Egemenliğimizi ve egemenlik haklarımızı savunmaya devam edebilmemiz için ülkemizde istikrarlı bir hükümete ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...