Yunanistan'da 6 Türk infaz edildi! Saldırıda dikkat çeken bağlantı

Düzenleyen: / Kaynak: Ta Nea
- Güncelleme:
Yunanistan'da 6 Türk infaz edildi! Saldırıda dikkat çeken bağlantı

DÜNYA Haberleri  / Ta Nea

Yunanistan'da araç içinde 6 Türk'ün infaz edildiği saldırıyla ilgili olarak Yunan basınında dikkat çeken ayrıntılar ortaya çıktı. Saldırıda öldürülen Türklerin Dalton çetesi olarak bilinen suç örgütünün üyesi oldukları bildirilirken, Fransa'da 2 Türk'ün öldürüldüğü olayla da bağlantılı olduğu iddia edildi.

Yunanistan’ın önemli turistik bölgelerinden Lutsa’da önceki gün yaşanan ve 6 Türk’ün hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Yunan polisi, kanlı saldırıyı mafya hesaplaşması olarak değerlendirirken, soruşturmayı da derinleştirdiği bildiriliyor.

Yunan medyasında yer alan haberlerde, önceki yaşanan saldırı ile Ağustos ayında Fransa’nın Chatonnay bölgesinde yaşanan ve iki kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırı arasında bağ olduğu iddia edildi. Fransa’daki saldırıda sahte Bulgar pasaportu taşıyan iki Türk vatandaşının öldüğüne dikkat çeken Yunan basını, maktullerden birinin kafasından ve göğsünden 12 kere vurularak öldüğünü, diğerinin ise tek kurşunla vurulduğunu aktardı.

Fransız Le Point gazetesi, Airbnb uygulamasıyla kiraladıkları evde öldürülen iki Türkle ilgili olarak Fransa’da da faaliyet gösteren Barış Boyun elebaşı olduğu Dalton çetesi işaret edilmişti. Yunan basını, dün Yunanistan’ın en bilinen tatil merkezlerinden birinde öldürülen 6 Türk’ün Boyun’un çetesine mensup olduğunu iddia etti.

Yunanistan'da 6 Türk infaz edildi! Saldırıda dikkat çeken bağlantı

TÜRKİYE’DEN KAÇMIŞ

Saldırıda hayatını kaybedenlerden birinin kimliğini paylaşan Yunan basını, Doruk B. adlı maktulün, Türkiye’de de arandığını ve Türk polisinden kaçmayı başardığını aktardı. Doruk B’nin Türkiye’den kaçtığı bildirilirken, maktulle birlikte kaçmak isteyen arkadaşının ise yakalandığı belirtildi. Doruk B’nin arkadaşı, Türkiye’deki sorgusunda Doruk’un Yunanistan’a kaçtığını itiraf etmişti.

Yunan medyası, önceki gün öldürülen 6 Türk’ün Ağustos ayının başında Yunanistan’a geldiğini belirtirken bunlardan birinin daha önce ülkeye kaçak girmeye çalışırken yakalandığını aktardı. Çete üyelerinin Atina’nın güneyindeki Palaio Faliro’da Airbnb üzerinden ev kiraladığı öğrenilirken, grubun daha sonra Artemida bölgesine yerleştiği de belirtildi.  

KALDIKLARI EVE YAKIN YERDE SALDIRMIŞLAR

Yunanistan’ın çok okunan gazetelerinden Ta Nea da dikkat çekici bir bilgiyi paylaştı. Gazete, grubun kaldığı kiralık evin Ethnikis Antistaseos Caddesi’nde olduğunu ve öldürüldükleri Akropoleos Caddesi’ne 1 kilometre uzakta olduğunu duyurdu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Ta Nea
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...