Yunanistan'dan sürpriz Türkiye çıkışı: İlk kez bu kadar umutluyuz

Yunanistan Dışişleri Bakanı George Gerapetritis’ten Ankara’yla ilişkiler konusunda beklenmedik bir çıkış geldi! Türkiye ile şimdiye kadar hiç olmadığı kadar güçlü ve yapılandırılmış bir diyalog kurulduğunu açıklayan Gerapetritis, “Her iki taraf da olumlu gündem için organize biçimde çalışıyor” diyerek diplomatik süreci överek değerlendirdi.
Yunanistan Dışişleri Bakanı George Gerapetritis, Türkiye ile ilişkiler konusunda şimdiye kadarki en iyimser açıklamasını yaptı.
Kathimerini gazetesinin haberine göre Bakan, "İlk defa çok iyi yapılandırılmış bir diyaloğumuz olduğunu hissediyorum. Her iki taraf da olumlu bir gündem oluşturmak için organize bir şekilde çalışıyor" diyerek Ankara ile Atina arasında yeni bir sayfa açıldığını duyurdu.
“KARŞILIKLI GÜVENE DAYALI İLETİŞİM SEVİYESİ ÇOK ÖNEMLİ”
Gerapetritis, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile düzenli temas hâlinde olduklarını belirterek, iki ülke arasındaki çok katmanlı doğrudan iletişimin "geleceğe dair umutları artırdığını" söyledi. “Geçmişe kıyasla oluşturulan daha güçlü iletişim yapısı beni gelecek konusunda daha iyimser kılıyor” ifadeleriyle ilişkilerdeki tarihi eşiğe dikkat çekti.
ANTALYA ZİRVESİ ÖNCESİ POZİTİF MESAJLAR
Yunan bakan, 14-15 Mayıs’ta Antalya’da yapılacak NATO toplantısı çerçevesinde Dışişleri Bakanı Fidan ile yeniden bir araya geleceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Kiryakos Miçotakis arasında da yeni bir görüşmenin planlandığını duyurdu.
Ayrıca, 8-9 Mayıs tarihlerinde İstanbul’a gelecek olan Yunan iş heyetinin, olumlu gündemi ekonomik alana taşımayı hedeflediği vurgulandı.
"ANKARA'NIN DİPLOMASİYE BAĞLILIĞI ETKİLİ OLDU"
Yunan basını Gerapetritis’in övgüyle bahsettiği yapıcı atmosferde, Türkiye’nin uzun süredir sürdürdüğü diyaloğa açık ve diplomatik çözüm yanlısı tutumunun etkili olduğu değerlendirdi.