Zelenski, savaşın seyrini değiştirecek silahı duyurdu: 700 kilometre menzile sahip

Düzenleyen: / Kaynak: CNN World
- Güncelleme:
Zelenski, savaşın seyrini değiştirecek silahı duyurdu: 700 kilometre menzile sahip

DÜNYA Haberleri  / CNN World

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'da endişelere neden olacak yeni bir silahın duyurusunu yaptı. Zelenski, Rusya topraklarını vurma kapasitesine sahip 700 kilometre menzilli füze geliştirdiklerini belirtti. Ukrayna lideri, ana amaçlarının söz konusu füzelerin seri üretime geçilmesi olduğunu ifade etti.

Rusya’nın işgal girişimine direnen Ukrayna, karşı taarruza başladığını duyurdu. Kiev yönetimi, birinci önceliklerinin işgal altındaki toprakların bağımsızlıklarına kavuşması olduğunu dile getirdi.

Karşı taarruz açıklamasından sonra Ukrayna ordusunun Rus hedeflerine yönelik saldırılarında artış oluğu ifade ediliyor. Zelenski’nin emriyle Ukrayna güçleri sadece işgal altındaki topraklarda bulunan Rus hedefleri değil, Rusya içerisindeki kritik noktalar da vuruluyor.

Ukrayna’nın genellikle insansız hava aracı (İHA) kullanarak gerçekleştirdiği saldırılar, Rusya’da büyük kayıplara neden olmakla birlikte İHA’ların taşıma kapasitesinin düşük olması istenen hasarın verilmesini engelliyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski yaptığı açıklamada, söz konusu sınırlamayı hafifletecek bir gelişmeyi duyurdu. Zelenski, Ukrayna’nın uzun menzilli bir füze geliştirdiğini duyurdu. 

Zelenski'nin çok az detay vermesi nedeniyle 'gizemli silah' olarak anılan füze sisteminin menzilinin 700 kilometre olduğu açıklandı. Füzenin menzili, Rus topraklarında yer alan hedeflerin rahatça vurulması anlamına geliyor. Bu durumun savaşın seyrini değiştirebileceği ifade ediliyor.

Ukrayna’nın ana amacının bu füzelerin seri üretime geçilmesi olduğunu belirten Zelenski, silahın Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanlığı tarafından üretildiği bilgisini paylaştı ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

RUSYA’YA EN BÜYÜK SALDIRILAR

Zelenski açıklamasında Rusya'nın batısındaki bir havaalanına bu hafta düzenlenen ve çok sayıda askeri uçağın imha edildiği hava saldırısına açıkça atıfta bulundu

Rusya, Çarşamba gününe koordineli Ukrayna saldırıları ile uyanmış ve stratejik değeri yüksek çok sayıda savaş uçağı ile kargo uçağını kaybettiği ifade edildi. Letonya ve Estonya sınırlarına yakın batıdaki Pskov kentindeki bir havaalanına düzenlenen saldırıda dahil olmak üzere Rusya'da yer alan altı bölgedeki hedeflere Kiev'in hedefi olmuştu.

Ukrayna ordusunun saldırılarda Avustralya'dan alınan ''karton dron'' kullandığı belirtilmişti. İmal edildikleri malzeme nedeniyle hava savunma sistemlerine (HSS) yakalanmayan dronların hatırı sayılır hasara neden olduğu ifade edildi.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

 

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: CNN World
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...