Zelenskiy katliamın yaşandığı Buça'da: Bu bir soykırım

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi, AA, BBC Türkçe,
Zelenskiy katliamın yaşandığı Buça'da: Bu bir soykırım

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi, AA, BBC Türkçe,

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rus güçlerinden kurtarılan başkent Kiev yakınlarındaki Buça şehrini ziyaret etti.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta 40 gün geride kalırken, başkent Kiev'e 37 km uzaklıkta bulunan Buça kentinden gelen görüntüler dünyayı ayağa kaldırdı. Elleri bağlı onlarca sivilin kafalarından vurularak öldürüldüğü görüntüler dünya gündemini sarstı.

Zelenskiy katliamın yaşandığı Buça'da: Bu bir soykırım

"BU SOYKIRIMI TÜM DÜNYA TANIYACAK"

Buça'da konuşan Ukrayna lideri Zelenskiy "Yaşananlar savaş suçudur, burada bir soykırım yaşanıyor ve bu soykırımı tüm dünya tanıyacak.

Kadınlar ve çocukların bedenleri tecavüz ve işkence belirtileri taşıyor" dedi.

Zelenskiy katliamın yaşandığı Buça'da: Bu bir soykırım

Agence France-Presse (AFP) muhabiri Bucha'daki bir sokakta en az 20 ceset gördüğünü söylerken, Associated Press (AP) gazetecileri ise en az 21 ceset saydıklarını aktardı. AP muhabiri, cesetlerden dokuzunun Rus işgalcilerin üs olarak kullandığı bina çevresine dağılmış olduğunu ve hepsinin sivil kıyafet giydiğini aktardı. Cesetlerin tamamı kısa mesafeden ateş edilerek öldürülmüştü. Aralarından ikisinin elleri arkadan bağlanırken, biri başından vurulmuş, diğerinin de bacakları bağlanmıştı.



 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi, AA, BBC Türkçe,
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...