Zeytinyağının litresi 15 euroya çıktı, reyonlara zincir çekildi

Düzenleyen: / Kaynak: Independent Türkçe, Reuters, Economic Times
- Güncelleme:
Zeytinyağının litresi 15 euroya çıktı, reyonlara zincir çekildi

DÜNYA Haberleri  / Independent Türkçe, Reuters, Economic Times

İspanya'da zeytinyağının litresi 15 euroya kadar çıktı. Zincir marketler şişelere güvenlik alarmı takmaya başladı, reyonlara zincir çekildi.

Dünyanın en büyük zeytinyağı üreticilerinden olan İspanya'da fiyatlar yükselmeye devam ediyor. Zeytinyağının litresi 15 euroya kadar çıktı.

Hırsızlık olaylarının artmaya başlamasıyla birlikte marketler, zeytinyağı şişelerine kozmetik, içki ve elektronik cihaz reyonlarında sıklıkla kullanılan güvenlik alarmlarından takmaya başladı.

HIRSIZLARIN YENİ HEDEFİ ZEYTİNYAĞI

Ülkenin güneyinde 30 şubeli bir süpermarket zincirinin CEO'su olan Ruben Navarro, "Hırsızlık olaylarında ciddi artış yaşanıyor. Yüksek fiyatlar nedeniyle zeytinyağı hırsızların hedefinde" dedi.

Navarro, 5 litrelik zeytinyağı şişelerinin yer aldığı reyonlara asma kilitli zincirler taktıklarını belirtirken, "Hırsızlık olaylarından endişelenen bazı çalışanlarımız istifa bile etti" dedi.

Ayrıca dünyaca ünlü bazı süpermarket zincirleri de başkent Madrid'deki şubelerinde litrelik zeytinyağı şişelerine güvenlik alarmı taktı.

KURAKLIK HASADI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Reuters'ın aktardığına göre; ülkenin güneyindeki kuraklığın zeytin hasadını olumsuz etkilemesi nedeniyle fiyatlar son iki haftada yüzde 150 yükseldi. Devletin belirlediği rakamlara göre zeytinyağının litresi 8 euro fakat bazı markaların sızma zeytinyağlarının litre fiyatı 15 euroya kadar çıkıyor.

İspanyol polisi, bu ay 56 ton sızma zeytinyağının çalınmasıyla ilgili başlatılan incelemede iki kişinin gözaltına alındığını aktardı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Independent Türkçe, Reuters, Economic Times
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...