Gelinim Mutfakta adlı yarışma 928. bölümüyle ekranlara geldi. Pideli Arnavut paçası tarifi, 11 Mayıs 2022 tarihinde yayınlanmış olan Gelinim Mutfakta yarışmasıyla çok konuşuldu. Pideli Arnavut paçası tarifi, izleyenlerin ağzını sulandırırken bu lezzetin malzemeleri ve hazırlanışı da merak edildi. Peki, pideli Arnavut paçası nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta pideli Arnavut paçası tarifi…

PİDELİ ARNAVUT PAÇASI MALZEMELERİ

Malzemeler:

1 adet tırnaklı pide

Paça çorbası için:

2 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
2 su bardağı su
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

200 gr kıyma
Yarım çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızıbiber
4 yemek kaşığı sıvıyağ

PİDELİ ARNAVUT PAÇASI NASIL YAPILIR?

Tırnak pideyi küçük küçük kesip hiç yağ koymadan tavada çevirerek çıtır çıtır olana kadar kızartın.

Yumurta, un, yoğurt, sirke ve rendelenmiş sarımsakları bir tencereye alın; pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın.

Üzerine 2 su bardağı et suyu ve 2 su bardağı suyu ekleyerek çırpmaya devam edin.

Çorbayı kaynayıp kıvam alıncaya kadar pişirin.

Bir tavada kıymayı kavurun. Üzerine yağ, tuz ve kırmızıbiberi ekleyip kavurmaya devam edin.

İlk sıcağı çıkan çorbaya 1 tatlı kaşığı tuz koyup karıştırın.

Geniş bir servis tabağına pideleri yayın.

Üzerine paça çorbasından ekmeklerin her yerine gelecek şekilde dökün.

En üste ise kıymalı harçtan gezdirin. Kıyma yerine kuşbaşı et ya da tavuk da kullanabilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun.

Bir yiyen bir daha istiyor! Gelinim Mutfakta şenlik böreği nasıl yapılır? Üstü nar gibi kızaran şenlik böreği tarifi Bir yiyen bir daha istiyor! Gelinim Mutfakta şenlik böreği nasıl yapılır? Üstü nar gibi kızaran şenlik böreği tarifi Gündüz kuşağının sevilen programlarından olan ve sunuculuğunu Nursel Ergin’in üstlendiği “Gelinim Mutfakta” programında bugün de kendine güvenen yarışmacılar ekrana geldi. Programda yer alan gelinler şenlik böreği yaparak hünerlerini sergilerken bu lezzetin tarifi de merak edildi. Peki kıymalı, peynirli, patatesli harçla hazırlanan şenlik böreği nasıl yapılır? Şenlik böreği için gerekli malzemeler neler? İşte hem görüntüsü hem de tadıyla damakları şenlendiren şenlik böreğini için malzemeler ve yapılış aşamaları…
Üzerine yoğurtla tadına doyum olmuyor! Tüm püf noktalarıyla kıymalı lahana sarma tarifi Üzerine yoğurtla tadına doyum olmuyor! Tüm püf noktalarıyla kıymalı lahana sarma tarifi Lahanayla yapılan yemeklerin başında lahana sarması geliyor. Özellikle etli olanı hem doyurucu hem de lezzetli. Üzerine yoğurt dökünce tadına doyum olmuyor, bir tabak yiyen bir daha istiyor. Peki, lahana sarması nasıl yapılır? Lahana sarması nasıl sarılır? İşte tüm püf noktalarıyla, üstelik çok da uğraşmadan yapabileceğiniz kıymalı lahana sarması tarifi…
Dikkat: Bağımlılık yapabilir! Hem göze hem de damağa hitap eden çikolatalı sufle tarifi Dikkat: Bağımlılık yapabilir! Hem göze hem de damağa hitap eden çikolatalı sufle tarifi Çikolatalı tatlıların içinde en hızlı şekilde hazırlanan tariflerin başında sufle geliyor. Adımları doğru izlerseniz içi akışkan ve lezzetli bir sufle hazırlayabilirsiniz. Dışarıda yediğiniz o harika sufleyi evde hazırlamak için hazırım diyorsanız sufle tarifini veriyoruz. Bu tarifte çikolatanın lezzetini doyasıya hissedecek, bittikten sonra tekrar yapmak isteyeceksiniz.