ALES puanı kaç yıl geçerli? YÖK ALES puanımı kaç yıl kullanabilirim?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
ALES puanı kaç yıl geçerli? YÖK ALES puanımı kaç yıl kullanabilirim?

Eğitim Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yüksek Lisans başvurularında kullanılan ALES puanı hakkında ALES puanı kaç yıl geçerli? ALES puanımı kaç yıl kullanabilirim? sorularının yanıtı merak ediliyor.

ALES puanı kaç yıl geçerli, sorusunun yanıtı yüksek lisans başvurusu yapmak isteyen vatandaşlarımız tarafından ilgi odağı oluyor.

ALES PUANI KAÇ YIL GEÇERLİ?

ALES puanı, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olur. Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülür.

ALES: Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye, 5538 sayılı Kanunla eklenen Ek Madde 8 uyarınca,

* yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda,

* ülkemizde lisansüstü eğitime girişte,

* yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde

İlgili kurumların kullanacakları puanları sağlayan sınav sistemidir.

ALES SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmemekte. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. ÖSYM ALES sonuç sorgulama linki için tıklayınız.

 

 

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...