Ara tatil 1 ay mı oldu, uzatıldı mı? Yarıyıl sömestr tatili uzadı, 1 ay olacak iddiası gerçek mi?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Ara tatil 1 ay mı oldu, uzatıldı mı? Yarıyıl sömestr tatili uzadı, 1 ay olacak iddiası gerçek mi?

Eğitim Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Ara tatil 1 ay mı, uzatıldı mı, ne zaman bitecek? | Kar yağışı beklentisi ile birlikte ara tatilin 1 ay olabileceği yönünde sosyal medyada iddialar yer almıştı. Öğrenciler ara tatil 1 ay mı oldu, uzadı mı merak ediyordu. Peki, Ara tatil 1 ay mı oldu, uzatıldı mı? İşte yarıyıl tatili yani sömestr 1 uzatıldı mı? Detaylar…

Ara tatil 1 ay mı oldu? Yurdun belli kesimlerinde görülen kar yağışları sonrası öğrenciler ara tatil 1 ay mı oldu, uzadı mı merak ediyordu. Peki, Ara tatil 1 ay mı oldu, uzatıldı mı? İşte yarıyıl tatili yani sömestr 1 uzatıldı mı? Ayrıntılar haberimizde…

ARA TATİL 1 AY MI OLDU?

Yayımlanan takvime göre 2023-2024 eğitim öğretim döneminin yarıyıl tatili süresinde bir değişiklik yok. Daha önceki senelerde olduğu gibi bu sene de yarıyıl tatili on beş gün olarak belirlendi.

Ara tatil 1 ay mı oldu, uzatıldı mı? Yarıyıl sömestr tatili uzadı, 1 ay olacak iddiası gerçek mi?

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı 07.07.2023 tarihinde yayımladığı çalışma takviminde 2023-2024 eğitim öğretim yılı yarı tatilinin 22 Ocak - 5 Şubat arasında olacağını ilan etti. Sonuç olarak, yarıyıl tatilinin bir aya uzatıldığı iddiası doğru değil.

ARA TATİL 1 AY OLDU İDDİASI NEREDEN ÇIKTI?

X platformunda bazı sosyal medya hesapları "Öğrenciler tatile doyacak! 15 günlük tatil 1 aya uzatıldı" ifadelerini kullanarak, yarıyıl tatilinin iki haftadan bir aya çıkarıldığı iddiasını gündeme getirdi. Paylaşımlarda herhangi bir resmi belgeye ya da açıklamaya yer verilmediği dikkat çekti.

Peki tatil süresi gerçekten uzadı mı?

Öğrencilerin merakla beklediği 15 günlük tatil süreci sonunda başladı. Bilindiği üzere öğrenciler her yıl düzenli olarak 15 günlük ara tatil yapıyorlar. Fakat bazı durumlarda bu ara tatil süresi 1 aya kadar uzayabiliyor.

Normal şartlarda okullar 15 gün sonra yani 5 Şubat Pazartesi günü açılacaktır. Fakat bu çok da mümkün görünmüyor. 15 tatilin uzama sebebi ise son derece mantıklı diyebiliriz.

Uzmanların yaptıkları yorumlara göre 15 tatilin son günlerinde yani Şubat ayının hemen başında Türkiye yoğun bir kar yağışının etkisi altında kalacak. Bu yoğun kar yağışının özellikle Marmara bölgesinde etkili olacağı belirtiliyor. Bu da okulların İstanbul’da açılmadan tekrardan tatil edileceği anlamına geliyor.

Ara tatil 1 ay mı oldu, uzatıldı mı? Yarıyıl sömestr tatili uzadı, 1 ay olacak iddiası gerçek mi?

Şimdilik kar yağışının net tarihi bilinmiyor. Fakat şunu da unutmamak gerekli. Uzun dönemli tahminler her zaman bekleneni veremeyebilir. Bu sebepten ötürü 15 tatilin sonlarına doğru tekrardan uzmanların söylemlerine kulak vermek gerekecek. Şu an için ara tatilin uzadığı yönünde resmi bir açıklama bulunmamaktadır.

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...