Bakan Tekin müjdeyi verdi: Engelli öğretmen atamaları sürecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bakan Tekin müjdeyi verdi: Engelli öğretmen atamaları sürecek

Eğitim Haberleri

Geçtiğimiz aylarda yapılan son atamalar ile yaklaşık 8 bin olan engelli öğretmen sayısı 12 bin 332’ye yükseldi. Bu yıl rekor düzeyde yapılan engelli öğretmen atamalarının devamı gelecek. Engelli öğretmenlerle buluşan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, en kısa zamanda ek atama için çalışmalara başlanacağının müjdesini verdi.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Bu yıl rekor düzeyde yapılan engelli öğretmenler atamaları devamı gelecek. Edinilen bilgilere göre, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Merkezi’nde engelli öğretmenlerle bir araya geldi. Engelli öğretmenlerin sorunlarını dinleyen Bakan Tekin, en kısa zamanda ek atama için çalışmalara başlanacağının müjdesini verdi.

Bunun yanı sıra öğretmenlerin sorunlarını dinleyen, talep ve önerileri alan Tekin, kurmaylarından sorunların çözümünü istedi. Son dönemde engelli öğretmen atamalarındaki artışın kendileri için umut verici olduğunu dile getiren engelli öğretmenler, yeni dönemde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlığa bu konuda güven duyduklarını söyledi.

MEB BÜNYESİNDE 12 BİN 332 ENGELLİ ÖĞRETMEN YER ALIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önderliğinde Milli Eğitim Bakanlığınca Nisan ayında Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kapsamında başvuran 3 bin 500 engelli öğretmen atanmıştı. Erdoğan, başvuru yapan tüm engelli öğretmen adaylarının da atanacağının müjdesini vermiş ve toplamda 4 bin 134 engelli öğretmenin ataması gerçekleştirilmişti.

Kontenjan açılmayan bazı bölümler için tercih başvurusunda bulunamayan 234 engelli öğretmen adayı için de harekete geçilmişti. Dönemin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in verdiği müjdeyle, bu adaylar da ataması yapılarak eğitim ailesine dâhil edilmişti. Son atamalarda birlikte yaklaşık 8 bin olan engelli öğretmen sayısı 12 bin 332’ye yükseldi.

EĞİTİM AİLESİ DAHA DA GENİŞLEYECEK

Öte yandan, diğer tüm öğretmen adayları için de atama gündemde. Mayıs ayında son 20 yılın en büyük öğretmen ataması gerçekleştirilerek tek seferde 45 bin öğretmenin ataması yapılmış, öğretmen sayısı 1 milyon 200 bini aşmıştı.

Düzenleyen:  - Eğitim
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...