İOKBS BAŞVURU || MEB bursluluk sınavı başvurusu ne zaman başlayacak? meb.gov.tr bursluluk sınavı başvuru kılavuzu 2024!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İOKBS BAŞVURU || MEB bursluluk sınavı başvurusu ne zaman başlayacak? meb.gov.tr bursluluk sınavı başvuru kılavuzu 2024!

Eğitim Haberleri  / Türkiye Gazetesi

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencileri için yapılan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen bursluluk sınavı ile ilgili merak edilenler arasında başvuruların ne zaman olduğu ve başvuruların nasıl yapılacağı yer aldı. Peki, Bursluluk sınavı başvurusu ne zaman başlayacak? meb.gov.tr bursluluk sınavı başvuru 2024!

İOKBS sınavına girecek olan öğrenciler merakla sınavın başvuru detaylarını araştırıyor. MEB tarafından kılavuzun yayınlanmasıyla beraber Bursluluk sınavı başvurusu ne zaman başlayacak? sorusunun yanıtına ve meb.gov.tr bursluluk sınavı başvurusuna dair detaylara ulaşıldı.

BURSLULUK SINAVI BAŞVURUSU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

MEB tarafından yapılan bursluluk sınavı başvurularının ne zaman başlayacağı öğrenciler tarafından merak edilmişti. İOKBS başvuruları 13 Şubat günü başlayacak ve 1 Mart 2024 tarihinde sona erecek. Başvuru yapacak olan adaylar 13 Şubat - 1 Mart 2024 aralığında başvurularını gerçekleştirmelidir.

İOKBS BURSLULUK SINAVI BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Bursluluk sınavı başvuruları http://www.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr sitelerinden yapılacabilecek. Öğrenci velisi, çocuğunun başvuru şartlarını taşıması sonucunda, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünde sınav başvurusunu yapabilecek.

İOKBS BAŞVURU || MEB bursluluk sınavı başvurusu ne zaman başlayacak? meb.gov.tr bursluluk sınavı başvuru kılavuzu 2024!

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Öğrencilerin heyecanla beklediği İOKBS 21 Nisan 2024 tarihinde yapılacak. Sınav sonuçları ise 17 Mayıs 2024'te belli olacak.

İOKBS SINAVI KAÇ SORU, KAÇ DAKİKA?

Bursluluk sınavında 5, 6, 7, 8’inci sınıflar ve hazırlık sınıflarına 4 seçenekli 80 tane soru sorulurken, sınav
100 dakika sürecek. 9, 10 ve 11’inci sınıflara da sınavda 4 seçenekli 100 soru sorulacak ve sınav 120 dakika sürecek.

BURSLULUK SINAVI KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ!

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...