Depremzede özel okul öğrencisine 18 bin TL destek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Depremzede özel okul öğrencisine 18 bin TL destek

Eğitim Haberleri  / Türkiye Gazetesi

6 Şubat depremlerinin ardından bölgedeki eğitim faaliyetlerinin normalleştirilmesi için çalışmalar devam ederken, özel okullarda öğrenim gören öğrenciler için yeni bir adım atıldı.

ESMA ALTIN'IN HABERİ - Millî Eğitim ile Hazine ve Maliye Bakanlıkları, depremin etkilediği Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Adıyaman ile Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki özel okullarda öğrenim gören ve önümüzdeki yıl kayıt yaptıracak öğrenciler için eğitim desteği verecek.

OKUL ÖNCESİ 12 BİN 800, ORTAOKUL VE LİSE 18 BİN TL

Okul öncesindeki her bir öğrenciye 12 bin 800 lira, ilkokuldaki öğrencilere 15 bin 400 lira, ortaokul ve lise kademelerindekilere ise 18 bin lira maddi destek sunulacak.

İlk etapta, 4 bin okul öncesi, 10 bin ilkokul, 10 bin ortaokul ve 16 bin lise öğrencisi destekten yararlanacak.

Eğitim desteğinde, yörenin kalkınmada öncelik derecesi ve gelişmişlik durumu, öğrencinin ailesinin gelir düzeyi, desteklenen öğrenci ve öğrencinin gideceği okulun başarı seviyeleri ile öncelikli öğrenciler gibi hususlar dikkate alınacak.

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...