- Memnuniyetsiz ebeveyn ve çocuk kuşağı doğuyor
12 saat 33 dakika önce

Korkutan araştırma! Memnuniyetsiz ebeveyn ve çocuk kuşağı doğuyor

Sosyal medya bağımlılığı hızla artıyor. Aile içi yabancılaşma korkutuyor. Konuşacak ortak konuları yok. Kafa karışıklığı, uyumsuzluk ve umutsuzluk artıyor. Çare: Beraber bir şeyler yapmak...
 - Bakan Tekin bizzat duyurdu: Devamsız öğrenciye af yok
15 Haziran 2024 - 05:48

Bakan Tekin bizzat duyurdu: Devamsız öğrenciye af yok

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, YKS’ye hazırlanırken devamsızlık yapan öğrenciler için “Af ya da özel bir düzenleme yok” dedi. Tekin “Sınıf tekrarı sebebiyle 9’larda yığılma olacak” iddiasını da yalanladı
 - Bakan Şimşek-CHP buluşması için tarih belli oldu
14 Haziran 2024 - 21:16

Erdoğan talimat vermişti! Bakan Şimşek-CHP buluşması için tarih belli oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel ile görüşmesinde ekonomi alanında istişareler için Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in CHP heyeti ile temas kurması için talimat vermişti. CHP heyetinin Bakan Şimşek ile görüşeceği tarih belli oldu.
 - İsrail'den sosyal medyada algı operasyonu!
13 Haziran 2024 - 23:20

İsrail'den X, Facebook ve Instagram'da algı operasyonu! Sahte hesapları fonladı

Gazze'de aylardır katliam yapan İsrail'in, sosyal medyada algı operasyonu yaptığı ortaya çıktı. Netanyahu yönetimi Gazze'de yapılan saldırılarda İsrail yanlısı içerikleri yaymak için sahte hesapları fonladı. İsrail, ABD Kongresi, Senatosu ve Temsilciler Meclisi üyelerini etkilemek için yaklaşık 2 milyon dolar harcadı.
 - 20 bin öğretmen atamasında detaylar
13 Haziran 2024 - 22:48

Bakan Tekin 20 bin öğretmen atamasına yönelik detayları açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı canlı yayında 20 bin öğretmen atmasına yönelik detayları açıkladı. Bakan Tekin, "Sözlü ile ilgili mekanizma tamamlanınca 657 ile ilgili mekanizmalar var. Güvenlik soruşturmaları takvimi var. Bittiği an itibariyle atamalarını yapıp, ailemize katmış olacağız" dedi.
 - MEB, ücretsiz 'yaz okulları' açacak
13 Haziran 2024 - 06:18

MEB, ücretsiz 'yaz okulları' açacak

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, yarın karnelerini alarak yaz tatiline girecek. Millî Eğitim Bakanlığınca, 1 Temmuz itibarıyla ilkokul 2. sınıftan itibaren bütün kademelerdeki öğrenciler için “spor”, “görsel sanatlar”, “müzik” ve “bilişim” olmak üzere 4 alanda ücretsiz yaz okulları açılacak.
 - Her öğrencinin asistanı olacak
13 Haziran 2024 - 05:52

Eğitim sil baştan! Yapay zekâ öğrenci, eğitmen ve üniversiteleri kökten değiştiriyor

Yapay zekânın yükseköğretime etkisini kaleme alan ve dünyada bu alanda yazılmış ilk uluslararası kitabın yazarlarıyla buluştuk. Prof. Dr. Muhammed Şahin ve Dr. Caroline Fell Kurban ile eğitimin yeni dönemini konuştuk.
 - 14. İmam Hatip Spor Oyunlarında ödüller sahiplerini buldu
10 Haziran 2024 - 13:18

14. İmam Hatip Spor Oyunlarında ödüller sahiplerini buldu

İstanbul’daki imam hatip okullarında eğitim gören öğrencilerin katılımıyla yapılan İmam Hatip Spor Oyunları bu yıl 14. kez gerçekleştirildi. 350 okuldan 4 bin 500 öğrencinin katıldığı programın ödül töreni Ahmet Cömert Spor Salonu’nda yapıldı.
 - Kılavuz Gemisi ilk mezunlarını verdi
10 Haziran 2024 - 13:11

Kılavuz Gemisi ilk mezunlarını verdi

Kılavuz Gemisi Kariyer Destek Programından mezun olan 108 üniversite öğrencisi düzenlenen törende sertifikalarını aldı. Tıp, hukuk, idari bilimler, ilahiyat, mimarlık, psikoloji ve medya alanındaki öğrencileri staj ve yurtdışı imkânı da bekliyor.
 - YKS cevap anahtarı açıklandı! Sonuçlar ne zaman?
09 Haziran 2024 - 19:02

YKS cevap anahtarı erişime açıldı

ÖSYM'nin 81 il ve Lefkoşa'da düzenlediği ve 3 milyon 120 bin 878 adayın başvurduğu 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2024-YKS) maratonu sona erdi. YKS oturumları temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları, ÖSYM'nin internet sitesinde erişime açıldı. ÖSYM takvimine göre YKS sonuçları 17 Temmuz'da açıklanacak.
 - Savcılık resen soruşturma başlattı
09 Haziran 2024 - 17:52

"YKS soruları sızdırıldı" iddiası hakkında soruşturma başlatıldı

Gün içerisinde sosyal medya hesapları üzerinden "YKS soruları sızdırıldı" iddiası ortaya atıldı. İçişleri Bakanlığı soruların MEB'e ait havuzdan olduğunu belirtti. ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2024 YKS sınavı sürecinde üzerinden yapılan dezenformasyonlarla ilgili hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "YKS ile ilgili gerçeğe aykırı iddia ve paylaşımlar için resen soruşturma başlatıldı" ifadelerine yer verdi. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi de iddialara yalanladı.
 - Yeni 'Maarif Modeli' hakkında fırsatlar ve tehditler!
09 Haziran 2024 - 09:21

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hakkında fırsatlar ve tehditler! Doç. Dr. Şaban Berk: "Radikal bir değişime ihtiyaç vardı ancak..."

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” isimli yeni öğretim programı yayınlandı. Kamuoyunda programa dair tartışmalar yapılırken, programı Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi'nden Program Geliştirme Uzmanı Doç. Dr. Şaban Berk'e sorduk. Berk, "Ne kadar dikkatli hazırlanmış ve kusursuz olursa olsun asıl program “öğretmen elinde hayat bulan programdır. Programların ciddi bir dil ve kavram problemi var" diyerek eksik ve hatalarıyla değerlendirdi.
 - Güneş gülü bütün adayları terletti!
09 Haziran 2024 - 03:17

YKS’de ilk oturum olan TYT tamamlandı: Güneş gülü bütün adayları terletti!

YKS’nin ilk oturumu olan TYT, dün tamamlandı. Sınav süreci bugün AYT ile YDT oturumlarıyla tamamlanacak. Güneş gülü, Oppenheimer ve Zeuxis “elinde üzüm tutan çocuk tablosu”, adaylar arasında sosyal medyada en çok konuşulan sorular oldu.
 - YKS'den manzaralar...
08 Haziran 2024 - 18:55

YKS'den manzaralar... Biri koşarak diğeri koşamayarak sınavı kaçırdı

ÖSYM tarafından düzenlenen YKS'nin ilk oturumu TYT için milyonlarca üniversite adayı ter döktü. Saat 10.15'te başlayan sınavda yine yurdun dört bir yanında ilginç manzaralar vardı. Sakarya'da sınava geç kalan bir aday için belediye otobüsü güzergah değiştirdi, Ayvalık'ta ilk kez YKS düzenlendi, Bursa'da 70 yaşında bir aday sınava girdi, Antalya'da bir aday koşarak geldiği sınavı dakikalarla kaçırırken 50 yaşındaki bir aday ise 'koşamayarak' sınavı kaçırdı.
 - Erdoğan yeni müfredatı tanıttı
08 Haziran 2024 - 02:09

Erdoğan yeni müfredatı tanıttı: 28 Şubat artıklarına boyun eğmeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Laikliği din ve inanç karşıtlığı gibi anlayan ve bunu herkese dayatan 28 Şubat artıklarına biz bugüne kadar boyun eğmedik, eğmeyiz. Eski Türkiye’nin kötü alışkanlıklarının tekrar nüksettirilmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.
 - YKS'de ilk oturum yarın yapılacak
07 Haziran 2024 - 09:01

ÖSYM hazırlıkları tamamladı! YKS'de ilk oturum yarın

Milyonlarca öğrenci hafta sonu YKS heyecanı yaşayacak. Sınavın birinci oturumu yarın saat 10.15'te, ikinci oturumu ise pazar günü saat 10.15 yapılacak. ÖSYM takvimine göre YKS sonuçları 17 Temmuz 2024'te açıklanacak.
 - Hayvan barınağı değil okul!
06 Haziran 2024 - 17:19

Okul bahçesindeki köpekler öğrencilerin kabusu oldu: Hastalık yayılmasından korkuyoruz!

Ümraniye Madenler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin paylaştığı görüntüler pes dedirtti. Sokak köpeklerinin okulda serbest dolaşması öğrencilerin kabusu oldu. Öğrenciler "Hastalık yayılmasından korkuyoruz. Şikayetlerimiz ciddiye alınmıyor. Üstüne okul içine kulübeler yapıldı. Burası hayvan barınağı değil, okul!" diyerek paylaştı. Okul idaresi "iddialar asılsızdır" diyerek açıklama yaptı.
 - YSK'de hazırlıklar tamam! Yüz binlerce personel görevde
06 Haziran 2024 - 10:27

YSK'de hazırlıklar tamam! 1 milyona yakın personel görev yapacak

Bu hafta sonu yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (2024-YKS) hazırlıkları tamamlandı. Toplam 3 oturumda 1 milyona yakın kişinin görev alacağını belirten ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, aday ve görevlilerin sınav binalarına ulaşımlarında sorun yaşamamaları için paydaş kurumlarla koordinasyon kurulduğunu bildirdi.
 - Dershane komedisi
06 Haziran 2024 - 02:40

Gerçek bambaşka çıktı: Dershane komedisi

Kurs sahibi Tahir Kurt: Rahatsız edici paylaşımlar hepimizi derinden üzüyor. Yanlış anlaşıldık. LGS’den bir hafta önce öğrencilerin motivasyonunu artırmak ve onları farklı düşünme metotlarına yönlendirmek istedik.
 - Zor soruyu yapan değil çok soru çözen kazanır
06 Haziran 2024 - 02:35

YKS'de netleri artıracak tüyolar: Zor soruyu yapan değil çok soru çözen kazanır

Bahçeşehir Koleji PDR Direktörü Sibel Durak, üniversite adaylarına “Sorularla inatlaşmayın, turlama tekniğini kullanarak daha çok soru çözün” tavsiyesi verdi. ''Çok kolay bir matematik sorusu ile çok zor matematik sorusu aynı puanı getirmektedir.''
 - ÖSYM Başkanı haberimizin ardından açıklama yaptı
06 Haziran 2024 - 02:25

Haberimizin ardından ÖSYM Başkanı Ersoy açıklama yaptı

"Millilere özel YKS servisi" başlığı ile duyurduğumuz Milli Sporcuların YKS’nin Zagreb’de de yapılmasın talebi ses getirdi. Haberimizin ardından açıklama yapan ÖSYM Başkanı Ersoy talebin kabul edildiğini belirterek, milli sporculara başarılar diledi.
Sona Git