Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

2 haftada, 4 aylık mevduat faizi! İşte en çok yükselen hisse fonları

2 haftada, 4 aylık mevduat faizi! İşte en çok yükselen hisse fonları
Fotoğraf Başlığı 2 haftada, 4 aylik mevduat faizi! Iste en çok yükselen hisse fonlari

Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi dünkü işlemlerde 10.580 puandan kapanış yaptı. Düşük gelen şubat enflasyonu, TCMB’nin faiz indirimi ve Avrupa’daki gelişmelerden destek bulan endeks, sadece mart ayında %9,50 yükseliş kaydetti. Bu prim, hisse senedi fonlarına da yansıdı. TEFAS’ta işlem gören hisse fonlarının getirisi mart ayında %15’e yaklaştı. 2 haftada fonlarda gerçekleşen söz konusu prim, yaklaşık 4 aylık mevduat faizi getirisini yakaladı.

Kaydet
a- | +A

TÜRKİYE GAZETESİ/Ekonomi Servisi- Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi dünkü işlemlerde %1,36 primle 10.580 puandan kapanış yaptı. Böylece BİST 100, sadece mart ayında %9,50 yükseliş kaydetti.

İçeride şubat ayı enflasyonunun beklentilerden düşük gelmesi ve TCMB’nin faiz indirimi piyasayı destekledi. Dış piyasalarda ise AB ve Almanya tarafından açıklanan ve toplam büyüklüğü 1,3 milyar Euro olan savunma ve kalınma planları, BİST’te ihracatçı şirketlere pozitif yansıdı. EUR/USD paritesinin de 1,09’u aşması, ihracatçı şirketler için pozitif beklentileri öne çıkardı.

BAKMADAN GEÇME
Gram altından tarihî rekor! Ticaret savaşları büyüyor
HABER

Gram altından tarihî rekor! Ticaret savaşları büyüyor

BORSADA KRİTİK SEVİYELER

Ata Yatırım tarafında yapılan değerlendirmede, endekste 10.421-10.682 bandının kısa vadeli destek ve direnç noktaları olarak takip edileceği belirtilerek, “10.421’in altında kapanış gerçekleşmedikçe olumlu bakışımızı koruyacağız. 10.682 seviyesinin aşılabilmesi halinde ise yükseliş ivme kazanabilir, tarihi zirve hedeflenebilir” denildi.

BİST 100 geçen yıl temmuz ayında 11.252 ile TL bazında rekor seviyeyi görmüştü. Son kapanış, tarihî zirve seviyenin %6,35 gerisinde bulunuyor.

EN ÇOK YÜKSELEN VE DÜŞEN HİSSELER

Haftanın ilk 3 işlem günü dikkate alındığında BİST 100 kapsamındaki şirketlerden TKFEN, ULKER, TTRAK, TUKAS ve CVKMD %14,91-%7,24 aradı primle en fazla yükselen hisseler olarak öne çıktı. IEYHO, MPARK, ARDYZ, BIMAS ve BERA ise %12,20-%5,92 değer kaybı ile en çok düşen hisseler arasında yer aldı.

Sadece dünkü işlemlerde ise YKBNK, GARAN ve KCHOL en fazla para girişi yaşanan hisseler oldu. ISCTR, ASESL ve EREGL ise para çıkışında ilk 3 sırada yer aldı.

EN ÇOK YÜKSELEN HİSSE FONLARI

Bu arada mart ayında borsada gerçekleşen prim, hisse senedi fonlarına da yansıdı. TEFAS’ta işlem gören hisse fonlarının getirisi mart ayında %15’e yaklaştı. 1-12 Mart aralığında en fazla kazandıran ilk 5 hisse senedi fonu ve getirileri şöyle sıralandı:

1-NHY- NEO PORTFÖY Birinci Hisse Fonu: %14,76

2-TTE- İŞ PORTFÖY BİST Teknoloji Ağırlıklı Hisse Fonu: %13,18

3-YHZ-YAPI KREDİ PORTFÖY BİIST Teknoloji Ağırlıklı Hisse Fonu: %12,81

4-PHE-PUSULA PORTFÖY Hisse Fonu: %12,09

5-IDI-AZİMUT PORTFÖY İnşaat Sektörü Hisse Fonu: %11,92

Gerçekleşen primlere bakıldığında; 2 haftada fonlarda gerçekleşen prim, yaklaşık 4 aylık mevduat faizi getirisini yakaladı.

BAKMADAN GEÇME
Faizsiz kredide limit 60 bin TL’ye çıktı! Hangi banka, ne kadar veriyor?
HABER

Faizsiz kredide limit 60 bin TL’ye çıktı! Hangi banka, ne kadar veriyor?

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Ekonomi
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.