Akaryakıta zamdan kaçanlara kötü haber: Benzin ve motorinin ardından LPG'ye de zam yolda

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Akaryakıta zamdan kaçanlara kötü haber: Benzin ve motorinin ardından LPG'ye de zam yolda

Ekonomi Haberleri

Akaryakıt kalemlerine zamların ardı arkası kesilmiyor. Benzin ve motorine peş peşe yapılan zamlar, sürücüleri LPG'ye yönlendirdi. Ancak LPG'ye de zam geleceği öğrenildi.

Akaryakıt fiyatları, ÖTV ve KDV'nin ardından dolar kuru ve petrol fiyatlarındaki değişimlerle artmaya devam ediyor. Hafta sonunda benzin ve motorine 6 TL, LPG'de ise 2,80 TL ÖTV zammı geldi. Vergi kaynaklı zamların ardından motorin 1.55 TL zamlanarak 35 TL'ye dayandı, benzine ise 2 TL zam geldi. Litresi 36 TL'yi aştı. Benzin ve motorine gelen zamlar sürücüleri LPG'ye (Otogaz) yönlendirdi. Ancak benzin ve motorine gelen zamların ardından LPG'ye de zam geleceği öğrenildi.

VATANDAŞ LPG'YE KOŞTU

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar sonrasında sürücüler kilometre yakıt tüketimi hesabı yapmaya başladı. Benzinli motora kıyasla yüzde 50 tasarruflu olması sürücüleri LPG'ye yönlendirdi. Vatandaşların artan bir LPG dönüşümüne girdiğini belirten işletme sahibi Eyüp Çelik, şu anda randevulu sisteme geçtiklerini söyledi.

Çelik, "İşlerimiz neredeyse yüzde 70, yüzde 100 artmış bulunmakta. Vatandaşın talebi doğrultusunda yetişmeye çalışıyoruz. Benzin ve LPG arasında ortalama yüzde 40 ve yüzde 50 arasında tasarruf sağlanmaktadır" dedi.

LPG'YE DE ZAM GELİYOR

Dolar ve petrol fiyatları nedeniyle motorine gelen zammın ardından benzine 2 TL'lik zam geldi. Motorin ve benzinin ardından LPG'ye de zam beklentisi oluştu.

Sektör kaynaklarının aktardığı bilgilere göre salı gününü çarşamba gününe bağlayan gece yarısı (26 Temmuz) akaryakıt kalemlerinden LPG'ye 30 kuruş zam gelecek.

Zam sonrasında LPG, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere birçok ilde 14 TL'yi aşacak.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI (24 TEMMUZ PAZARTESİ 2023)

İstanbul Anadolu Yakası Akaryakıt Fiyatları 

Benzin:  36.03 TL

Motorin: 33,92  TL

LPG (Otogaz): 13,98 TL

İstanbul Avrupa Yakası Akaryakıt Fiyatları 

Benzin:  36.00 TL

Motorin: 33,86 TL 

LPG (Otogaz): 13,55 TL

Ankara Akaryakıt Fiyatları 

Benzin: 36.55 TL

Motorin: 34,40 TL

LPG (Otogaz): 13,99 TL

İzmir Akaryakıt Fiyatları 

Benzin: 36.56 TL

Motorin: 34,17 TL

LPG (Otogaz): 13,99 TL

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...