Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya inecek! Bakan Uraloğlu Süper Hızlı Tren projesini duyurdu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya inecek! Bakan Uraloğlu Süper Hızlı Tren projesini duyurdu

Ekonomi Haberleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İstanbul arasındaki ulaşım süresini 80 dakikaya düşürecek ve saatte 350 km hıza çıkacak süper hızlı tren projesinde yeni gelişmeyi duyurdu. Bakan Uraloğlu güzergah tespiti çalışmalarının başladığını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, devam eden ve yapılması planlanan projelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Ankara-İstanbul arasında yapılacak olan süper hızlı tren projesi ile iki il arasındaki seyahat süresinin 80 dakikaya düşeceği müjdesini verdi.

ANKARA İSTANBUL ARASI 2.5 SAATE İNECEK

Katıldığı canlı yayın programında İstanbul - Ankara hızlı treni ile ilgili çalışmaları aktaran Bakan Uraloğlu, "Önümüzdeki sene sonuna doğru bu iki noktadaki çalışmalarımız tamamlanacak ve İstanbul - Ankara arası 2.5 saate düşecek." dedi. Hızlı tren hattı dışında yeni bir "Süper Hızlı Tren" projesinin gündeme alındığını duyuran Bakan Uraloğlu detayları da kamuoyu ile paylaştı. Proje ile ilgili doğrudan Recep Tayyip Erdoğan'dan talimat aldıklarını belirten Bakan Uraloğlu, proje çalışmalarının, güzergah tespiti çalışmalarının başladığını duyurdu.

Süper hızlı trenin saatte 350 kilometre hıza ulaşağını söyleyen Uraloğlu şunları kaydetti:

"Bu projeyle iki il arası 80 dakika olacak. Muhtemelen iki istasyon olacak. Yeni bir güzergah olacak. Henüz proje aşamasına geçmedi ama güzergah olarak nerelerden geçeceğini tespit ettik."

1,2 YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK

Bakan Uraloğlu, söz konusu projede çalışmaların 1,5 yıl içerisinde tamamlanacağının notunu da paylaştı.

HEDEF 28.5 BİN KİLOMETRE HAT UZUNLUĞU

Öte yandan Bakan Uraloğlu katıldığı Demiryolu İşçileri Sendikasının (Demiryol-İş) 12'nci Olağan Genel Kurulunda 21 yılda demir yollarına yaklaşık 880 milyar lira yatırım yapıldığını söyledi. Yapılan yatırımlar sayesinde Londra'dan Pekin'e kadar en güvenli, kısa ve ekonomik uluslararası demir yolu koridorunu oluşturduklarına dikkati çeken Uraloğlu, 2003'te yaklaşık 11 bin kilometre olan demir yolu uzunluğunu da 14 bin kilometreye çıkardıklarını demir yolu hat uzunluğunu 28 bin 590 kilometreye çıkartmayı hedeflediklerin belirtti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...