Hızlı tren projesinde geri sayım: Ankara-İzmir arası yolculuk 3,5 saate inecek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hızlı tren projesinde geri sayım: Ankara-İzmir arası yolculuk 3,5 saate inecek

Ekonomi Haberleri

Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesinin hayata geçirilmesi için çalışmalar devam ediyor. Açılacak olan hatta 4 kat kapasite artışı sağlanacağını belirten TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük, hattın tamamlanmasıyla 14 saat olan yolculuk süresinin 3,5 saate ineceğini açıkladı.

Son yıllarda demiryolu ağlarına yapılan yatırımlar, ulaşımda büyük kolaylık sağlıyor. Özellikle büyükşehirler arasında yer alan hızlı trenler hem konforuyla dikkat çekiyor hem de zamandan tasarruf sağlıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Hasan Pezük, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesinin tamamlaması ile 14 saatlik yolculuğun 3,5 saate ineceğini söyledi.

14 SAATLİK SÜRE 3 BUÇUK SAATE İNECEK

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; tamamlanan ve yapımı süren demiryolu projeleri hakkında bilgi veren TCDD Genel Müdürü Pezük, şu ifadeleri kullandı:

"508 kilometrelik Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesinin Banaz-Eşme-Salihli-Manisa arasındaki 177,5 kilometresinde altyapı işleri teşekkülümüzce yürütülmekte olup, altyapı işlerinde yüzde 57 fiziksel ilerleme sağlanmıştır. Projenin tamamlanması ile 824 kilometre olan mesafe 624 kilometreye, 14 saat olan seyahat süresi YHT ile 3 saat 30 dakikaya inecek, 4 kat kapasite artışı sağlanacaktır.

Bursa-Osmaneli Hızlı Tren Projesinin Bursa-Yenişehir kesimindeki altyapı işleri önemli ölçüde tamamlanmış olup, projenin kalan altyapı ve üstyapı işleri ise AYGM’ce yapılan sözleşme kapsamında tamamlanacaktır.

Mersin-Adana-Gaziantep Hızlı Tren Projesi kapsamındaki GAZİRAY projesi tamamlanarak hizmete alınmıştır. Projenin Mersin-Adana arasındaki 3. ve 4. hat altyapı işleri tamamlanmıştır. Adana- Ceyhan altyapı ve üstyapı işleri, Toprakkale-Bahçe tünelli kesim ve Bahçe-Nurdağ varyantı altyapı işleri teşekkülümüzce devam etmektedir. Proje kapsamında kalan altyapı işleri, üstyapı ve üstyapı işleri AYGM’ce yapılan ihaleler kapsamında tamamlanacaktır." (Kaynak: İhlas Haber Ajansı)

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...