ASELSAN'dan 58,9 milyon dolarlık ihracat anlaşması

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ASELSAN'dan 58,9 milyon dolarlık ihracat anlaşması

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Türk savunma sanayisinin öncü firmalarından ASELSAN, önemli bir ihracat anlaşmasına imza attı. ASELSAN, 58,9 milyon dolarlık yurt dışı satış sözleşmesi imzaladığını açıkladı.

ASELSAN'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasına göre, şirket, yurt dışı iştiraki üzerinden uluslararası bir müşterisiyle akıllı ulaşım sistemleri ihracatına yönelik olarak 58 milyon 887 bin 692 dolar tutarında yurt dışı satış sözleşmesi imzaladı. 

SAVUNMA SANAYİ DEVİNDEN "ASELFLIR-400" TESLİMATI 

Öte yandan, geride bıraktığımız 2023 yılında ASELFLIR-500‘ün testlerine başlayan ASELSAN, milli SİHA (silahlı insansız hava aracı) platformlarının gözü olacak sistem için BAYKAR’ın onayını almıştı. Bununla birlikte, döner kanatlı hava platformları ile kara platformlarının kullanımına yönelik geliştirilen ASELFLIR-400’ün ilk teslimatı 2023 bitmeden yapıldı.

ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, teslimata ilişkin yaptığı açıklamada şöyle demişti:

"2023’te sayısız başarıya imza atan ASELSAN ailesi, yılın son gününü de pas geçmiyor. 2023’ün bu son saatlerinde dahi aşk ile çalışan arkadaşlarımızın yanındaydık. Yılın son saatlerinde üretimden çıkan yeni kameramız ASELFLIR-400 hava platformlarımıza, Kahraman Mehmetçiklerimize büyük güç katacak. Ülkemize hayırlı olsun. Dur durak bilmeden güçlü Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz." 

ASELFLIR-400’ün T129 ATAK Taarruz Helikopteri ile GÖKBEY, T-70 ve S-70 başta olmak üzere Genel Maksat Helikopterlerinde kullanılması planlanıyor. Ayrıca ROKETSAN'ın Kaideye Monteli CİRİT / Taktik Füze Silah Sistemi araçlarında da ASELFLIR-400’ün farklı versiyonları kullanılacak. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...