Ayçiçek yağında Türkiye'de bir ilk! Fiyatıyla gündem düşmüyordu, artık zeytin yağı kadar sağlıklı olacak

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Ayçiçek yağında Türkiye'de bir ilk! Fiyatıyla gündem düşmüyordu, artık zeytin yağı kadar sağlıklı olacak

Ekonomi Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Fiyatıyla gündemden düşmeyen ayçiçek yağında Türkiye'de bir ilk yaşandı. Ayçiçeği yağı, artık zeytin yağı gibi daha sağlıklı olacak. Kullanılan özüt, ayçiçek yağının kanser kısmını da kontrol edecek.

Rusya-Ukrayna savaşıyla yaşanan krizle zam üstüne zam gelen fiyatıyla gündemden düşmeyen ayçiçek yağında Türkiye'de bir ilk yaşandı. Ayçiçek yağı için geliştirilen yeni proje ile kanser yapan kısımları kontor altına alındı.

AYÇİÇEK YAĞINDA YENİ PROJE

Kocaeli'de çiftçilere verilen mazot kartı dağıtım töreninde biberiyenin ayçiçeği yağında koruyucu olarak kullanılması projesi de tanıtıldı. Türkiye'de bir ilk olan çalışmada, biberiyeden elde edilen özütle ayçiçeği yağındaki kanserojen etkiler azaltıldı. Törende konuşan Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Şafak Kırbiç, proje hakkında bilgi verdi. Kırbiç, "Trakya Birlik ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin iş birliği ile geliştirilen ve Türkiye'de bir ilk olan biberiye ekstraktlı ayçiçeği yağı Trakya Birlik ürün gamına eklenmiştir, profesyonel mutfak tüketicilerinin tercihine sunulmuştur." dedi.

ANADOLU'DA UZUN YILLARDIR KULLANILIYOR

Biberiyenin ayçiçeği yağında koruyucu olarak kullanılması konusuna da değinen Başkan Büyükakın, "Tarihte biberiye koruyucu olarak kullanıldı. Hala Anadolu topraklarında kullanılıyor. Biberiye kullanıyorlar bir ürünü muhafaza etmek için. Biz o akılla Trakya Birlik ile beraber çalıştık. Üniversiteden akademisyenler çalıştı. Bunun içindeki özütü aldık. Bir tarafta ilim var, bilim var. Öbür tarafta da eşyaya, tohuma, ekine zarar vermek istemeyen bir akıl var." şeklinde konuştu.

KIZARTMA YAĞI ARTIK KANSER ETMEYECEK

Tahir Büyükakın, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu özüt 3 kere kızartılabilen bir yağı, 9-10 sefere kadar tekrar kızartmayı sağlayan bir özüt. Kanserojen etkileri de azaltıyor. Antioksidan içerik. Çiçek yağının bizi çok fazla kızartma yaptığımızda kanser eden kısmını da kontrol altına alan bir özellik. Böylelikle neyi elde etmiş oluyoruz? Bilgi ve hikmet bir araya geliyor. Biz o medeniyetin sonuçlarını inşa etmiş oluyoruz. Mesela bunu satın alma garantisiyle ektiriyoruz. Alın terinin karşılığını veriyoruz."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...